Misterul asteroidului interstelar Oumuamua a fost elucidat

Cercetătorii de la Royal Astronomical Society au precizat că Oumuamua, primul asteroid interstelar observat, a venit dintr-un sistem planetar cu două stele.

În noul studiu, publicat în jurnalul Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, Alan Jackson şi co-autorii săi au testat eficienţa sistemelor binare la expulzarea obiectelor. De asemenea, au dorit să vadă cât de des apare acest tip de sistem în galaxie, scrie Science Daily.

Odată ce au determinat că sistemele binare sunt mai eficiente în expulzarea materialului decât cele cu o singură stea şi că acestea sunt destul de des întâlnite, savanţii au precizat că cea mai mare posibilitate a originii asteroidului este acest tip de sistem cu două stele.

De asemenea, au mai adăugat că asteroidul a fost expulzat în timpul formării planetelor acelui sistem solar binar.

Oumuamua a fost descoperit pe 19 octombrie 2017 cu ajutorul Observatorului Haleakala din Hawaii şi este prima dată când oamenii au putut observa un corp care provine din afara Sistemului nostru Solar. Forma sa alungită, de ţigară, este de asemenea unică şi reprezintă trăsătura care a atras prima dată atenţia.

Sursa traducere si foto: descoperă.ro