Misu Negritoiu, propus de Ponta la sefia ASF

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, dupa discutiile purtate la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) cu guvernatorul Mugur Isarescu, ca propunerea pentru conducerea ASF este fostul bancher Misu Negritoiu. La sediul BNR s-a aflat si ministrul Finantelor.

Ponta a precizat ca Misu Negritoiu are pregatirea necesara pentru a duce la bun sfarsit proiectul ASF, in primul rand datorita experientei sale, subliniind ca se doreste depolitizarea si eficientizarea institutiei.

“Am discutat cu guvernatorul despre intentia sa avem o autoritate de supraveghere la standarde europene, depolitizata, cu eficienta si credibilitatea BNR. Va fi un efort comun Parlament- Guvern-BNR, iar pentru conducerea institutiei consideram ca domnul Misu Negritoiu are pregatirea corespunzatoare si profilul necesar pentru a duce la bun sfarsit un asemenea proiect. Domnia sa are o experienta extrem de mare in acest domeniu. Vine pentru a corecta ASF-ul in ceea ce inseamna standardele”, a spus Ponta, la iesirea de la discutiile purtate la banca centrala.

Vezi aici ce modificari vor fi aduse la Legea ASF

Misu Negritoiu ar urma sa fie audiat, luni, in comisii Parlamentului, iar marti primi votul plenului reunit.

“Probabil luni va fi audiat de comisii si marti va fi votul in Parlament. In orice varianta, va castiga mai putini bani decat castiga acum. Dar este un om care nu vine pentru bani, ci pentru a reusi acest proiect european”, a adaugat Ponta.

Misu Negirotiu a fost director general al ING Bank Romania, iar in prezent ocupa postul de presedinte al bancii.