MITA LA BACALAUREAT 2014: PROFESORI de la patru licee din Arad sunt ANCHETATI pentru LUARE DE MITA. Vor fi audiati si elevi si parinti

MITA LA BACALAUREAT 2014: Mai multi PROFESORI de la patru licee din Arad sunt ANCHETATI pentru LUARE DE MITA, dupa ce inspectorul scolar general adjunct MIHAI SPANU a fost retinut si eliberat din functie de ministrul Educatiei.

MITA LA BACALAUREAT 2014: UPDATE 11.54: Procurorii aradeni vor audia mai multi PROFESORI, dar si ELEVI de la patru licee din municipiul Arad, ale caror nume apar in discutii inregistrate in cazul traficului de influenta de la BACALAUREAT 2014, conform unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Potrivit surselor mentionate, in acest caz exista inregistrari in care suspectii discuta despre coruperea unor PROFESORI de la patru licee importante din municipiul Arad, pentru ca acestia sa-i ajute pe candidatii care au platit MITA.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Astfel, in seara de 29 iunie, profesoara de limba romana Lavinia Bit de la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” a mers acasa la inspectorul general adjunct MIHAI SPANU, in cartierul Micalaca din Arad. Cei doi au purtat o discutie privind modul in care vor fi ajutati candidatii care au platit pentru a lua examenele.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Din aceste discutii, care au fost inregistrate de catre anchetatori, reiese ca profesoara i-a adus lui Spanu banii stransi de la candidati, dar si liste cu numele acestora.

In inregistrare, profesoara il intreaba pe inspectorul scolar de mai multe ori daca e sigur ca poate rezolva trecerea examenelor. Ea se interesa de componenta comisiilor de examinare de la patru unitati de invatamant: Liceul de Arte “Sabin Dragoi”, Liceul Pedagogic, Grupul Scolar de Industrie Alimentara si Liceul Textil.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Conform surselor, din discutii nu reiese ca suspectii au aranjat deja examenele cu PROFESORII de la aceste licee, ci se intelege ca urma sa se ia legatura cu acestia.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Din inregistrari mai reiese ca inspectorul MIHAI SPANU ii explica profesoarei cum sa aplice semnele distinctive pe lucrari, astfel incat acestea sa fie recunoscute de catre corectori.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Totodata, cei doi s-ar fi inteles ca vor imparti in mod egal banii incasati, daca vor reusi sa-i promoveze ilegal pe candidatii care au platit.

La finalul discutiei, inainte ca profesoara sa paraseasca locuinta lui MIHAI SPANU, anchetatorii au descins si i-au imobilizat pe cei doi, ridicand probele, intre care suma de 9.150 de euro si peste 3.000 de lei.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Anchetatorii spun ca PROFESORII mentionati in aceste inregistrari vor fi identificati si audiati.

MITA LA BACALAUREAT 2014: De asemenea, de la scolile mentionate vor fi audiati ELEVI, dar si parintii acestora, insa dupa finalizarea examenului de BACALAUREAT 2014.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Este vorba despre Liceul Pedagogic, Liceul Tehnologic Francisc Neuman, Liceul Textil si Liceul Agricol. Anchetatorii au primit informatii ca mai multi PROFESORI din aceste licee urmau sa participe la “mini-afacerea de sezon”, cum au numit-o ei, adica la strangerea MITEI de la elevii care voiau sa promoveze examenul de BACALAUREAT, potrivit romaniatv.net.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Inspectorul scolar general adjunct din Arad MIHAI SPANU urma sa intervina pe langa mai multi PROFESORI care ar fi trebuit sa le dea nota de trecere elevilor. Pentru a promova la proba de LIMBA SI LITERATURA ROMANA, elevii au dat spaga 450 de euro. Tot 450 de euro au dat spaga DASCALILOR pentru a trece proba de la BIOLOGIE. Cea mai scumpa materie a fost MATEMATICA. Pentru a promova proba de la MATEMATICA, elevii au dat MITA PROFESORILOR 500 de euro.

Citeste si: MITA BACALAUREAT 2014: Inspectorul scolar general adjunct din Arad, MIHAI SPANU, retinut pentru MITA la BAC

MITA LA BACALAUREAT 2014: MIHAI SPANU a fost retinut in urma audierilor de duminica noapte, fiind suspectat de trafic de influenta, iar un alt inspector scolar si o profesoara care ar fi primit bani pentru a ajuta mai multi candidati sa promoveze BACALAUREATUL vor fi cercetati in libertate.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, MIHAI SPANU, adjunctul sefului Inspectoratului Scolar Judetean Arad, inspectorul scolar SIMONA CRISNIC si profesoara LAVINIA BIT ar fi primit de la elevi intre 300 si 500 de euro pentru a-i promova BACALAUREATUL.

MITA LA BACALAUREAT 2014: In urma perchezitiilor din locuintele acestora au fost ridicati aproximativ zece mii de euro si liste cu nume ale unor absolventi de liceu care ar fi platit ca sa promoveze examenul.

Citeste si: MITA BACALAUREAT 2014: Inspectorul scolar general adjunct din Arad, MIHAI SPANU, retinut pentru MITA la BAC

MITA LA BACALAUREAT 2014: In timpul anchetei, investigatori sub acoperire s-au prezentat drept parinti in fata celor trei dascali, pretinzand ca vor sa se asigure ca toate probele BACALAUREATULUI vor fi promovate de catre copii.

MITA LA BACALAUREAT 2014: Judecatorii Tribunalului Arad au decis, luni seara, sa-l aresteze la domiciliu pe MIHAI SPANU pentru urmatoarele 30 de zile, el fiind acuzat de trafic de influenta.

Sursa foto: stirileprotv.ro