Miting 10 august. Expatriații români vin acasă – Associated Press despre protestul Diasporei

Miting 10 august. Românii stabiliți în străinătate au început să ajungă acasă pentru a participa la un protest de amploare, unde vor cere demisia Guvernului și alegeri anticipate, scrie agenția de știri Associated Press.

“Expatriații organizează un protest, vineri, în București, pentru a manifestă față de modul în care este guvernată România. Aproximativ 3 milioane de români care locuiesc în străinătate spun că au plecat din țară din cauza corupției, salariilor mici și lipsei de oportunități”, notează jurnaliștii AP. Agenția transmite că proteste vor avea loc și în alte orașe din țară și amintește, de asemenea, de protestatarii care au ajuns în Piață Victoriei chiar de joi dimineață.

Citește și: MITING 10 AUGUST. SOV ȘOCHEAZĂ DIN PUȘCĂRIE: SĂ VĂ IA DRACU, PE VOI ȘI MITINGUL VOSTRU! SUNT UN DOBITOC

“Pe fondul temerilor de violență din timpul protestelor, polițiștii au făcut apel joi la o demonstrație pașnică”, scrie AP, evocând totodată și că primele coloane de mașini cu români care au ajuns, miercuri seară, în țară, au fost întâmpinate cu steaguri și aplauze.

“Românii stabiliți în afară țării se opun partidului de guvernare. De când social democrații au câștigat alegerile în 2016, românii au protestat în repetate rânduri față de deciziile luate de Guvern, întrucât odată implementate, vor slăbi lupta anticorupție”, mai scrie AP în articolul dedicat protestului care va avea loc vineri în Capitală.

Sursa citată amintește în final că liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive, dar și de inițiativa cetățenească “Fără penali”, care a fost semnată de sute de mii de români.

Sursă traducere: ziare.com