MITING al grecilor impotriva CRIMELOR NAZISTE

Grecii au organizat sambata un MITING in fata Ambasadei Germaniei de la Atena, cerand despagubiri pentru CRIMELE NAZISTE.

Aproximativ 100 de MANIFESTANTI GRECI SI GERMANI, s-au adunat sambata in apropiere de Ambasada Germaniei de la Atena pentru a cere DESPAGUBIRI pentru CRIMELE NAZISTE, o dezbatere care a reaparut in Grecia odata cu criza. Activistii “Consiliul National pentru Revendicarea Datoriei Fermane” a marcat, astfel, scrie hotnews.ro, 70 de ani de la masacrarea celor 218 victime din satul-martir Distomo, din centrul Greciei, ucise de nazisti pe 10 iunie 1944.

Citeste si:  Grecia preia pe 1 ianuarie 2014 presedintia semestriala a UE. Ce spun euroscepticii

Purtand pancarte prin care cereau “compensatii imediate pentru victimele grecesti ale crimelor naziste”, manifestantii greci au fost sustinuti de activisti germani veniti din Hamburg.

Citeste si: GREVA GENERALA in Atena si alte orase din GRECIA, impotriva masurilor de austeritate 

De la declansarea crizei economice, problema despagubirilor pentru crimele naziste a fost pusa constant pe masa de catre partidele de opozitie elene, Germania fiind vazuta in Grecia ca principalul solicitant al disciplinei fiscale stricte impuse de tara incepand cu 2010.