MITING de solidarizare cu Andrei PLESU in Piata Universitatii. UPDATE. Unui pensionar i s-a facut rau

Mitingul de solidarizare cu Andrei Plesu se desfasoara, la aceasta ora, in Piata Universitatii din Bucuresti. Initiat de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22, manifestarea a inceput la ora 17:00 si va dura pana la 20:00.

Mitingul se desfasoara in fata statuii din fata Universitatii Bucuresti si a fost initiat ca o actiune de solidarizare cu Andrei Plesu si impotriva linsajului mediatic la care a fost supus. 

In jurul orei 18.30, unui pensionar i s-a facut rau, acuzand stari de ameteala. Medicii SMURD i-au acordat primele ingrijiri si la aceasta ora este transportat la urgenta pentru a fi supus unui set de invetigatii medicale. 

Zeci de persoane au venit in Piata Universitatii, unii purtand ochelari de soare cu o lentila, aluzie la Dan Voiculescu. In piata se afla si Gabriel Liiceanu. 

Apelul mediatic impotriva linsajului la care a fost supus Andrei Plesu a fost semnat de sute de persoane – unii dintre cei mai cunoscuti intelectuali din Romania, reprezentanti ai lumii academice, artisti, scriitori si jurnalisti.

“Subsemnatii am luat cunostinta cu indignare si revolta de noua agresiune mediatica produsa impotriva unei importante personalitati a vietii noastre intelectuale. Cuvintele proferate timp de o ora pe un canal de televiziune la adresa unuia dintre cei mai respectati carturari ai Romaniei, profesorul Andrei Plesu, fondator si rector al unei institutii admirate pe plan mondial, Colegiul “Noua Europa”, apartin unei mosteniri toxice pe care am fi dorit-o definitiv incheiata, aceea a denigrarilor si a delatiunilor, a amenintarilor si a executiilor sumare”, au aratat organizatorii.

Directorul postului TV Antena 3, Mihai Gadea, l-a acuzat pe Andrei Plesu, marti seara, 11 martie, la emisiunea “Sinteza Zilei”, ca ar fi fost o “sluga” a tuturor regimurilor de dupa 1989. Intr-o avalansa a calomniei si a atacului la persoana, Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au folosit un limbaj insultator, absolut inadmisibil, la adresa profesorului Andrei Plesu.

“Suntem pe deplin solidari cu dreptul domnului Andrei Plesu, distins comentator al vietii noastre politice si culturale, de a se pronunta cu opinii avizate despre idei si persoane, inclusiv despre un fost sau actual presedinte al Romaniei. Protestam categoric impotriva linsajului mediatic pus la cale, inca si inca o data, de catre postul de televiziune “Antena 3”. Cerem organismului abilitat, CNA, sa actioneze conform legii impotriva acestor abominatiuni.

Declaram cu deplina responsabilitate: agresiunea mediatica fara precedent impotriva lui Andrei Plesu comisa de Mihai Gadea si invitatii sai, constituie un atac imund la adresa adevaratelor valori ale culturii romanesti. Cei care semnam acest apel ne consideram noi insine agresati”, se mai arata in apelul la solidaritate facut de organziatori.

Foto: HotNews