Miting de PROPORTII la Chisinau: Moldovenii vor sa scape de comunism si sa adere la UE

Un miting important are loc astazi la Chisinau! Peste 100 000 de moldoveni au iesit in strada pentru a cere integrarea tarii lor in Uniunea Europeana.

Mitingul, care a inceput la ora 11:00, are loc in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN), transmite Unimedia.

Manifestatia a debutat cu Imnul Republicii Moldova, care a fost intonat de cunoscuta cantareata de opera Valentina Nafornita. Toti participantii au venit la miting pe jos, pentru ca circulatia rutiera a fost intrerupta pe numeroase artere din Chisinau.

La eveniment este prezent si presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a declarat ca se afla in piata pentru a sustine “o idee comuna: cauza europeana”.

“Am venit sa sustinem o idee comuna: cauza europeana. Ne-am adunat aici in PMAN in momente de rascruce. Avem nevoie de incredere si rabdare. Trebuie sa credem in sansa noastra si in steaua noastra. Este o sansa de a reface economia tarii. E vorba de circulatia libera a oamenilor si a marfurilor.

Sa incepem de la sine, de la casa noastra si de la strada noastra. Sa indicam bolile care ne tin pe loc: coruptia. Sa nu acceptam faradelegi. Avem nevoie de implicare. Va trebui sa muncim mai mult pentru a ajunge la standardele europene. Avem puterea sa realizam aceasta misiune, pentru noi si viitoarele generatii. Moldova apartine Europei”, a precizat seful statului.

La eveniment participa, pe langa mai multi lideri moldoveni, numeroase personalitati din domenii precum muzica, literatura si altele.

Sursa foto: Unimedia