Miting impotriva revistei Charlie Hebdo in Fasia Gaza

Miting impotriva revistei Charlie Hebdo in Fasia Gaza

Aproximativ 300 de persoane au protestat, marti seara, in orasul palestinian Gaza, fata de noua caricatura cu profetul musulman Mahomed publicata de revista franceza Charlie Hebdo. Manifestatia, desfasurata fara incidente, a fost organizata la apelul miscarii islamiste Hamas.

In cursul altei manifestatii, desfasurata luni, 200 de islamisti au ars steaguri ale Frantei si au amenintat ca vor ataca Institutul francez din Gaza, zeci de protestatari fiind retinuti.

Revista satirica Charlie Hebdo a publicat in numarul curent o caricatura cu profetul musulman Mahomed, reprezentat cu lacrimi in ochi si tinand o pancarta pe care scrie “Sunt Charlie”, slogan utilizat in semn de solidaritate dupa atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicatia franceza, soldat cu 12 morti.

Citeste si: Zeci de biserici incendiate in timpul unor proteste fata de noua caricatura cu profetul Mahomed din Charlie Hebdo

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia. Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.