Miting secuiesc, cu scantei: Jobbik si Garda Maghiara, prezente la mars!

Marsul comemorativ de astazi al secuilor s-a transformat intr-un miting tensionat de cerere a autonomiei Tinutului Secuiesc. La eveniment, au participat reprezentanti ai Garzii Maghiare si ai gruparii extremiste din Ungaria, Jobbik!

Cei 4000 de secui au strigat, in majoritatea timpului, lozinci provocatoare precum “Autonomia”, “Sa piara Trianonul”, “Ardealul, pamant unguresc” sau “Opincarilor, plecati acasa”, o foarte probabila trimitere la cele trei legende ale Romaniei, Horia, Closca si Crisan.

Citeste si: Mitingul secuilor, cu scantei. Imbranceli cu fortele de ordine. UPDATE

Manifestantii secui au incercat sa provoace fortele de ordine si prin actiuni turbulente. S-au aruncat petarde si pietre catre jandarmi. Un manifestant turbulent purta o sabie, pe care ameninta ca o va folosi!

“Targu Muresul este un oras multicultural, putem convietui impreuna. S-a aruncat cu pietre si petarde spre fortele de ordine. Se urmarea o reactie negative tocmai din partea noastra, a celor responsabili cu ordinea”, a declarat Valentin Bretfelean, director executiv Politia Locala, contactat telefonic in cadrul emisiunii “Jocuri de Putere” de la Realitatea Tv.