MITROPOLIA MOLDOVEI si a BUCOVINEI sta pe un MUNTE de BANI

Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) a avut in anul fiscal 2014 VENITURI totale de aproape 54 de milioane de lei, conform BILANTULUI depus recent la Fisc.

Mai exact, cea mai importanta subdiviziune a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a raportat in bilantul contabil VENITURI de 53,6 milioane de lei si cheltuieli de 46,4 milioane de lei, informeaza Adevarul.

CITESTE SI: ANUNT SOC PATRIARHIA SI-A FACUT SERVICIU SECRET DUPA MODELUL VATICANULUI

Oficialii MMB prevazusera VENITURI de doar 51,7 milioane de lei, dar depasirea previziunilor economice este deseori intalnita in rapoartele fiscale depuse de mitropolie dupa 2009, precizeaza sursa citata. Conform datelor oficiale, veniturile mitropoliei au crescut cu aproape 3 milioane de lei fata de 2013, excedentul fiind mai ridicat cu aproape 1 milion de lei.

Din datele RAPORTULUI FINANCIAR reiese ca excentul provine in special din activitati fara scop patrimonial, cum ar fi donatii sau asistenta sociala, si nu din activitatea economica (tipariri de carte, vanzari de obiecte religioase, agricultura). Insa, oficialii MMB spun ca notiunea de profit trebuie interpretata diferit in cazul institutiilor religioase fata de cele nereligioase, cea mai mare parte a excedentului fiind cheltuit pe activitati filantropice.

CITESTE SI:  PREAFERICITUL DANIEL ARE UN SALARIU URIAS. PATRIARHUL BOR ESTE REGELE BUGETARILOR

Mitropolia Moldovei si Bucovinei este condusa din 2008 de mitropolitul Teofan.

Sursa foto: