MITROPOLITUL ARDEALULUI a coordonat una dintre “LUCRARILE STIINTIFICE” care l-au eliberat pe GIGI BECALI

MITROPOLITUL ARDEALULUI, LAURENTIU STREZA, a coordonat una dintre cartile scrise de GIGI BECALI, pe care patronul STELEI le-a pubicat cat inca era in inchisoare, informeaza portalul sibian Tribuna, citand Republica. Este vorba de „lucrare stiintifica” „IUBIREA MILOSTIVA SI MANTUITOARE”, tiparita la Editura Saeculum, in 2014.

GIGI BECALI a scris cinci carti pe perioada de incarcerare pentru care a primit o reducere a pedepsei de cinci luni. „Lucrarile stiintifice” scrise de detinuti in puscarii sunt o modalitate prin care acestia incearca sa isi grabeasca ELIBERAREA CONDITIONATA. Potrivit legii, publicarea unei CARTI CU VALOARE STIINTIFICA poate sa scada 30 de zile de inchisoare din termenul unui detinut.

Republica a obtinut de la Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor listele cu editurile si cadrele didactice universitare care au facut posibila aparitia a sute de „lucrari stiintifice” scrise de detinuti, din 2006 pana astazi. Printre coordonatorii stiintifici ai detinutilor care au elaborat carti in inchisoare se afla si IPS Laurentiu Streza.

CITESTE SI: MITROPOLITUL ARDEALULUI, “PREASFINTIT” CU O NOUA LIMUZINA DE CEL PUTIN 60.000 DE EURO

Sursa foto: activenews