Mitropolitul Kiril de Varna, descoperit mort pe o plaja din Bulgaria

Mitropolitul Kiril de Varna a fost descoperit mort, in aceasta dimineata, pe o plaja din zona cartierului Traka din orasul Varna, informeaza site-ul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Mitropolitul Kiril de Varna a fost gasit mort pe o plaja din orasul Varna, conform primelor informatii existand posibilitatea ca acesta sa se fi inecat. Pe de alta parte, Parchetul din Varna si Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au respins informatiile aparute in presa din tara vecina, conform carora pe trupul neinsufletit al prelatului au fost descoperite semne de violenta.

Conform postului national de radio bulgar, Mitropolitul Kiril a fost gasit in apropiere de resedinta sa de pe malul Marii Negre, in apa, purtand un tub de respirat si o masca de scafandru.

Mitropolitul Kiril de Varna a ocupat, in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, functia de patriarh interimar dupa decesul patriarhului Maxim al Bulgariei. In varsta de 59 de ani, Mitropolitul Kiril a fost implicat, de-a lungul timpului, in diferite scanaluri, fiind acuzat ca a colaborat cu comunistii sau ca epateaza cu opulenta pe care o afiseaza.

Sursa foto: novinite.bg