Mitropolitul Muntenegrului: NATO este al Patrulea Reich!

Inalt preasfintitul Amfilohie, mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sarbe si al Muntenegrului, a declarat ca NATO este un “al Patrulea Reich”, iar Europa este “tiranica”, anunta agentia sarba de stiri Tanjug.

Inalt preasfintitul Amfilohie, mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sarbe a facut cateva declaratii “razboinice” la adresa NATO si a Europei in timpul unei slujbe de sfintire a unei biserici proaspat renovate din orasul muntenegrean Kolasin.

“Care este ratiunea de a fi in NATO? Ce este NATO, daca nu al Patrulea Reich? Ce este daca nu o continuare a fascismului si o dorinta de a conduce intreaga lume” a declarat revoltat preasfintitul Amfilohie.

“Noi mergem in Europa, dar trebuie sa contribuim cu ceva, nu doar sa cersim in Europa. Primul lucru pe care l-ar putea face Muntenegru este sa ceara natiunilor NATO sa denunte pactul. Aceasta ar fi contributia Muntenegrului pentru Europa” a continuat pe acelasi ton inalta fata bisericeasca.

“Noi mergem spre Europa, dar spre ce fel de Europa? Europa asa cum este ea astazi – criminala, tiranica si calcandu-i in picioare pe cei saraci – este oare Europa de care avem nevoie?” a concluzionat mitropolitul.

Sursa foto: romanian.ruvr.ru