Mituri despre Jean Claude Van Damme lămurite chiar de actor! Minciunile pe care lumea le-a crezut adevărate

Devenit celebru dupa rolurile pe care le-a facut in “Bloodsport”, “Kickboxer”, “Street Fighter” si “Double Impact”, Jean-Claude Van Damme a ramas in lumina reflectoarelor pana in ziua de azi, la 58 de ani.

De-a lungul indelungatei sale cariere, despre Van Damme au aparut tot felul de zvonuri in presa – unele false, altele adevarate. La 40 de ani de activitate in Cetatea Filmului, actorul a fost provocat de jurnalistul Patrick Shanley, de la The Hollywood Reporter, sa demonteze sau sa confirme cele mai mari mituri despre el. Iata ce a iesit:

L-a antrenat pe Chuck Norris si a lucrat in barul lui – ADEVARAT

“Am fost agent de paza. Nu m-am batut cu nimeni, am fost diplomat si, din fericire, nu am fost implicat in niciun incident la vremea respectiva. In timpul saptamanii, il antrenam pe Chuck trei zile din sapte (…) La un moment dat, in timpul antrenamentelor, l-am lovit pe unul din prietenii lui la ficat. Initial, Chuck s-a suparat, dar apoi i-a trecut si am devenit buni prieteni.”

Prima varianta editata a filmului “Bloodsport” era un esec asa ca a remontat personal fiecare scena – ADEVARAT

“Incepusem sa lucrez la Kickboxer, cand un prieten m-a sunat si mi-a zis ca trebuie sa ma intorc fiindca filmul arata oribil. M-am intors din Tailanda, am vazut versiunea initiala si mi-a venit sa plang”, a povestit Jean-Claude.

“M-am dus la Menahem (n.r: Menahem Golan, mogul in lumea cinematografiei si producatorul filmului Bloodsport) si l-am rugat sa ma lase sa editez din nou. Mi-a dat o camera de montaj, iar tipul care era langa mine facuse The Towering Inferno si fusese premiat de Academia Americana de Film. El m-a invatat cum sa procedez, iar versiunea mea a ajuns in cinematografe si a devenit o senzatie.”

A invatat limba engleza uitandu-se la desenele animate “Familia Flinstone” – FALS

“Nu e adevarat. Oamenii au inventat povestea asta, iar eu le-am facut pe plac si am confirmat-o, dar nu a fost asa. Cand am venit in State, nu vorbeam engleza, dar imi doream atat de mult sa reusesc si sa am succes incat nu mi s-a parut un impediment.”

Citește și: MEGHAN MARKLE, SCANDAL LA WIMBLEDON: ”AR TREBUI SĂ PLECE ÎNAPOI ÎN AMERICA!”

In calitate de kickboxer profesionist are 19 meciuri castigate si unul pierdut – POSIBIL

“Cred ca am intrat de mai multe ori in ring. Am luptat in Germania, Belgia, Franta. Plecam devreme de la scoala, vindeam flori… Cu economiile stranse mi-am deschis o sala de sport, am strans si mai multi bani si am venit in State, sa devin celebru.”

S-a luptat corp la corp cu Vladimir Putin – FALS

“Daca faci un gest gresit in preajma lui, te impusca. Nu, povestea e altfel. Eram amandoi la acelasi meci. Am obiceiul de a ma da cu balsam de buze fiindca le am mereu uscate. Strugurelul meu era intr-un rucsac, sub scaun, iar cand m-am aplecat sa il iau, m-am trezit inconjurat de 20 de garzi de corp, care credeau ca o sa scot un pistol si o sa-l atac.”

In timpul filmarilor uneia dintre cele mai scumpe secvente din “Streetfighter”, trecea peste cuvantul regizorului si oprea filmarea cand nu ii placea cum spune replicile – POSIBIL

“E posibil. Nu-mi amintesc, dar sunt genul de om care, daca simte ca dialogul nu e bun, nu se leaga cu povestea si personajul.”

Putini sunt cei care stiu despre Jean-Claude Van Damme ca are succes mai ales datorita experientelor din copilarie, pe care si-a dedicat-o antrenamentelor. La varsta de 11 ani, el s-a inscris la cursurile de karate de la Centrul National din Bruxelles, iar opt ani mai tarziu facea deja parte din lotul national cu care a participat la diferite competitii internationale.

In tot acest timp a facut si cinci ani de balet, “o arta, dar in acelasi timp unul dintre cele mai dificile sporturi. Daca poti supravietui antrenamentelor de la balet, poti face fata oricarui alt sport”, spunea Van Damme. Asa cum el insusi a spus, din job-urile pe care si le lua dupa scoala, a strans bani pentru a-si deschide propriul sau spatiu de antrenament si, mai apoi, sa plece in Statele Unite ale Americii pentru a-si face un nume la Hollywood.

Sursa traducere: filmnow.ro