Mituri: sportul nu ajuta impotriva celulitei !

Durerile musculare trec daca faci sport, sportul previne aparitia celulitei, sexul inainte de sport nu este benefic… O carte lansata in Germania demonteaza insa aceste mituri, ziaristii de cotidianul Bild prezentand cum sta treaba in aceste privinte.

Mitul 1: Durerile musculare, dovada faptului ca ai ajuns la forma optim – Nu, din pacate acest lucru nu este adevarat! In schimb, durerile musculare arata faptul ca nivelul optim al pregatirii fizice a fost depasit. Pentru persoanele neinstruite, arata faptul ca nu a existat o coordonare buna intre muschi si nervi.

Mitul 2: Bauturile energizante pentru sportivi, mai bune decat apa – Prostii! In realitate, aceste bauturi nu aduc nici un avantaj fata de cele pe care le ai de la apa. Cele mai multe bauturi sportive sunt, de obicei, bauturi racoritoare, care sunt imbogatite cu clorura de sodiu, magneziu sau alti aditivi – toate acestea nu sunt foarte benefice atunci cand esti doar un sportiv de agrement, nu unul profesionist.

Mitul 3: Arderea grasimilor incepe dupa 30 de minute de exercitiu – Fals ! Corpul tau arde grasimi permanent in scopul productiei de energie. Dupa 20 sau 30 de minute, este adevarat ca se ard mai repede grasimile.

Mitul 4: Sexul inainte de sport scade performantele – Nu, din punct de vedere stiintific, nu este adevarat. Rezultatele studiului spun ca daca faci sex inainte de un exercitiu fizic nu are niciun efect negativ asupra performantelor.

Mitul 5: Sportul previne celulita – Gresit! Celulita este cauzata de structura speciala a pielii de sex feminin. Mai mult chiar, daca aveti celulita si faceti sport, acesta va ajuta doar intr-o foarte mica masura sa scapati de celuilita.

Mitul 6: Ciclismul produce barbatilor impotenta – Gresit. Numai ciclistii care depasesc 500 de kilometri parcursi saptamanal se pot astepta, statistic, la o impotenta temporara. Se
recomanda pauze la fiecare 30 de minute de mers pe bicicleta.

Mitul 7: Cat mai mult jogging, cat mai multe kilograme slabite – Nu este adevarat! Jogging-ul, mersul pe jos si cu bicicleta stimuleaza metabolismul numai pe termen scurt, iar pentru a pierde in greutate este nevoie si de alte exercitii, dar si de un regim alimentar.

 Sursa foto: teamdeals.ro