MJ a sesizat CSM in urma declaratiilor sefului CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN, revoltat de decizia procurorilor in cazul lui PONTA

Ministrul Justitiei, ROBERT  CAZANCIUC, a adresat miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) solicitarea de a declansa verificari pentru a se stabili daca recentele declaratii ale liderului PNL, MIHAI SEPLECAN, aduc atingere independentei justitiei, potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei.

„In conditiile in care Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a auto-sesizat inca in urma atacurilor lansate de P.N.L. la adresa Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, am considerat ca este de datoria mea, in calitate de membru de drept al C.S.M., sa cer Consiliului sa verifice daca prin declaratiile si atacurile lansate a fost incalcata independenta justitiei.

Consider ca aceasta campanie de presiune la adresa magistratilor este inadmisibila mai ales in conditiile in care se cere in mod public interventia intr-o cauza aflata pe rol, lucru absolut ilegal in orice stat democratic”, a declarat  CAZANCIUC.

CITESTE SI: Seful CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN, ii cere demisia lui TIBERIU NITU: ”In Romania lui PONTA respectarea Legii a devenit facultativa” 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, MIHAI SEPLECAN, s-a aratat revoltat de decizia Parchetului Genaral cu privire la neinceperea urmaririi penale intr-o cauza in care trei instante au decis ca Ponta se face vinovat de exces de putere, pentru ca nu a organizat la timp alegeri partiale. In acest context, liberalul ii cere demisia procurorului general al Romaniei, TIBERIU NITU.

“Demn de remarcat este ca acest atac, pornit de la un lider local al P.N.L., a fost continuat de un deputat apartinand acestui partid, ceea ce face ca aceasta presiune asupra justitiei sa se considere si intr-o incalcare a principiul separarii puterilor in stat. 

Modul in care lideri ai P.N.L. privesc actul de justitie si independenta magistratilor, facand presiuni asupra procurorului general pentru a schimba o decizie a unui procuror de caz, denota nu numai necunoasterea principiilor constitutionale si legale care guverneaza justitia din Romania, dar si o mentalitate periculoasa conform careia actul de justitie trebuie sa se subordoneze intereselor politice ale P.N.L”, a precizat  CAZANCIUC. 

CITESTE SI: MIHAI SEPLECAN si-a depus CANDIDATURA la Primaria CLUJ-NAPOCA

De asemenea,  CAZANCIUC a lansat un apel la oamenii politici prin care le reaminteste sa se abtina de la comentarii privind deciziile magistratilor, si, mai ales, de la a lansa atacuri personale la adresa procurorilor si judecatorilor, deoarece “legea prevede cai si mecanisme pe care o persoana care se considera nemultumita de decizia unui procuror sau judecator le poate urma”.

Sursa foto agerpres