MM Stoica a fost “urecheat” de Active Watch si APS! Oficialul stelist va fi reclamat la FIFA, UEFA, FRF si LPF

MM Stoica, managerul general al Stelei, impreuna cu ofiterul de presa Catalin Fainisi si doi bodyguarzi au agresat o echipa de filmare a trustului Media Pro, reporterita Alexandra Tanasescu fiind cea care a avut cel mai mult de suferit, aceasta avand nevoie de ingrijiri medicale.

MM Stoica a fost amendat de politia din Macedonia cu 400 de euro, acesta comparand in fata unui judecator din orasul Skopje in fata caruia a pledat vinovat la acuzatia de tulburare a linistii publice, insa lucrurile nu se vor opri aici pentru managerul turbulent si violent al echipei Steaua Bucuresti.

Atitudinea sa deplasata fata de jurnalistii romani prezenti la Skopje a fost taxata de Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch care a remis un comunicat pe site-ul oficial al institutiei in care il acuza pe MM Stoica de comportament huliganic si banditesc in relatia cu presa.

“Active Watch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentantilor echipei Steaua si cere solidaritate din partea colegilor de breasla ai jurnalistilor agresati si intimidati de oficialii de la Steaua. de asemenea, Active Watch face inca un apel la conducerea clubului Steaua sa respecte blazonul clubului pe care il reprezinta printr-un comportament civilizat si deschis in relatia cu presa, mai ales ca majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare” se arata in comunicatul amintit.

“Active Watch condamna comportamentul huliganic in relatia cu presa al lui Mihai (MM) Stoica, managerul general al clubului de fotbal Steaua, precum si al ofiterului de presa al echipei Catalin Fainisi, si al unor bodyguarzi ai acestora”.

Dupa cei de la Active Watch si Asociatia Presei sportive din Romania (APS) a anuntat ca va face plangere la UEFA, FIFA, FRF si LPF impotriva oficialului stelist MM Stoica. 

“Asociatia Presei Sportive din Romania a aflat cu regret despre evenimentele petrecute aseara la Skopje, in Macedonia, la antrenamentul oficial al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, cand jurnalistii cotidianului Pro Sport si cei ai postului TV Sport.ro au fost agresati de Mihai Stoica, managerul general al gruparii din Ghencea.

APSR observa ca reactia oficialului stelist, care nu se afla la primul derapaj de acest fel, este cu totul nejustificata si trebuie sanctionata cu asprime.

In ultima vreme, FC Steaua Bucuresti, prin cativa oficiali ai sai, a obstructionat mai multi jurnalisti, care nu incercau decat sa-si faca meseria. Acreditari de presa ridicate, amenintari, iar acum agresiuni fizice, acestea sunt ingredientele cu care cei de la FC Steaua cred ca isi pot crea o imagine de club european.

Asociatia Presei Sportive condamna evenimentele regretabile de la Skopje si isi rezerva dreptul de a sesiza oficial UEFA si FIFA, avand speranta ca masurile sa nu intarzie.

De asemenea, APSR va trimite o sesizare scrisa Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste, denuntand ultimele actiuni ale FC Steaua impotriva jurnalistilor sportivi, fie ca sunt sau nu membri ai Asociatiei Presei Sportive din Romania. CONSILIUL  APSR”, este comunicatul emis astazi de APS.

Sursa foto: realitatea.net