Moastele Sfintei Parascheva au adunat peste 100.000 de pelerini la Iasi. Inca pe atatia sunt asteptati maine

Peste 100.000 de pelerini s-au inchinat, zilele acestea, la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si inca pe atatia sunt asteptati maine, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, de sarbatoarea Sfintei Parascheva.

Duminica dupa-amiaza, aproximativ 30.000 de credinciosi se aflau la o coada de peste 3 kilometri. Pana in prezent au fost efectuate peste 600 de interventii medicale, iar jandarmii care patruleaza in jurul Catedralei au identificat patru copii care s-au pierdut de parinti. S-au aplicat 40 de amenzi, valoarea sanctiunilor depasind 5.000 de lei.

De precizat ca peste 1.200 de politisti si jandarmi asigura ordinea publica in perioada pelerinajului religios de la Iasi, unde sunt asteptati peste 250.000 de pelerini din intreaga tara.

Cel mai important moment al pelerinajului de la Iasi va avea loc luni, cand se va desfasura Sfanta Liturghie. Slujba se va desfasura in fata Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Stefan cel Mare. In anii trecuti, slujba se desfasura in curtea Mitropoliei. La slujba va asista si premierul Victor Ponta.

Foto: Realitatea TV