Mobilizare de forte la granita dintre Ucraina si Rusia in zona Crimeea

ARMATA UCRAINEANA continua sa isi consolideze pozitiile in sectorul Crimeea al granitei cu Rusia, a anuntat vineri corespondentul agentiei de presa Kraminform din istmul Chongar, care leaga peninsula de continent, dupa cum a relatat agentia de presa ITAR-TASS.

“Lucrarile sunt in curs de desfasurare, soldatii UCRAINENI sapa in ritm accelerat transee. Daca inainte aici erau pozitii de tragere separate, usor adancite si captusite cu saci de nisip, acum sunt transee in toata regula, in linie continua de 100-200 metri, una dupa alta”, remarca reporterul Kraminform.

Citeste si: UCRAINA: ATAC AL ARMATEI LA 30 DE KILOMETRI DE DONETK

De la istmul Chongar in adancul teritoriului UCRAINEAN pot fi observate cel putin patru linii de transee.

Potrivit acestuia, au luat pozitie cel putin cinci vehicule blindate, plus doua tancuri.

Gara feroviara Sivas, din apropiere, a fost transformata intr-o adevarata fortareata. In jurul cladirii au fost ridicate baraje din saci de nisip, iar imprejurimile au fost pregatite de aparare.

Aceasta mobilizare de partea ucraineana intervine in contextul in care mass-media moscovite au relatat cu o zi in urma ca Rusia trimite noi echipamente militare in Crimeea, pe fondul informatiilor cu privire la o concentrare de forte ucrainene la granita cu peninsula.

KIEVUL INCHIDE SPATIUL AERIAN DIN ESTUL UCRAINEI!

Tehnica militara rusa este transportata in aceste zile cu prioritate in Crimeea, astfel explicandu-se cozile uriase formate in ultimele zile la trecerea cu feribotul, de partea rusa, a canalului Kerci, dupa cum a informat joi, pe pagina sa de Facebook, Directia unica de transporturi din Crimeea, singurul operator al transportului cu feribotul pe aceasta ruta.

Sursa foto: moldova24.info