Mobilizare generala in Timis dupa apelul disperat al unui barbat ratacit UPDATE

Salvatorii au reluat marti dimineata cautarile unui barbat care a sunat luni la 112 si a afirmat ca s-a ratacit.

UPDATE 11.52: Barbatul a fost gasit de salvatori dupa doua ore de cautari, cu ajutorul unui padurar de la Ocolul Silvic Ana Lugojana. Pompierii l-au gasit pe barbat in zona padurii Leucusesti, din comuna Bethausen, unde statea sprijinit de un copac. Potrivit pompierilor, barbatul a fost gasit in stare buna si era destul de cooperant.

“Barbatul nu este ranit, nu este injunghiat asa cum a zis. Se tinea pe picioarele lui. Politistii l-au urcat in duba si l-au dus la Politia Bethausen”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Sindia Vlaia, purtator de cuvant ISU Banat.

Barbatul a fost condus la sediul Politiei Bethausen pentru audieri.

“Barbatul a fost dus la audieri. El spune ca l-a durut burta, nu putea sa mearga, nu stia unde e, de aceea a sunat la 112. Daca nu se va simti bine, va fi supus la examinari medicale. Avea o imbibatie alcoolica mai mare decat limita legala“, a declarat Ionut Bocancea, purtator de cuvant IPJ Timis.

Constantin le-a declarat politistilor ca s-a ratacit in urma cu patru zile. Atunci a plecat, impreuna cu alti patru barbati, spre o stana unde ar fi primit de lucru. Omul, de loc din Teleorman, sustine ca a fost abandonat de colegii sai pe marginea drumului si s-a ratacit.

Potrivit ISU Banat, omul, originar din Teleorman, a spus ca a fost batut de niste necunoscuţi si ca nu stie unde se afla. Ulterior, barbatul a afirmat ca este intr-un copac, ranit, si ca vede mistreţi in zona. Oamenii legii l-au localizat langa Lugoj, dupa telefonul mobil, dar nu au reusit inca sa-l gaseasca. Barbatul a sunat luni de trei ori la 112.

Citeste si: TREI TURISTI s-au ratacit in Masivul Retezat. Salvamontistii ii cauta la aceasta ora

“La ora 12.52, prin 112, a fost primit apelul unui cetatean care sustinea ca s-a ratacit intr-o padure. Prin STS am identificat apelul in zona Tipari. In urma localizarii, pompierii militari au pornit pe urma acestuia. Avem implicati 25 de pompieri si comanda unitatii, plus jandarmi. A sunat si la 14:30, cand a fost ultima comunicare. La 16:30 a sunat din nou, cu o noua informatie, cum ca se afla intr-un copac, este ranit si ca jos sunt mistreti. Conform ultimului apel, cautarea s-a redirectionat in zona Ana Lugojana, unde a fost identificat apelul. Avem pe teren si voluntari Rescue TM, cu echipe canine”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Sindia Vlaia, purtator de cuvant ISU Banat.

Potrivit unor surse, barbatul ar avea probleme cu bautura si nu este exclus sa fie vorba de o farsa. Cert este ca la operaţiunea de cautare participa 100 de pompieri, poliţisti si jandarmi, dar si voluntari din Timisoara, insoţiţi de caini special antrenaţi, si padurarii din zona.

Sursa foto: opiniatimisoare.ro