Model contract de vânzare cumpărare auto 2021

Dacă ești persoană fizică, pentru a finaliza procedura de vanzare-cumparare auto esti obligat de lege să închei un contract de vânzare-cumpărare auto.

In primul rand trebuie sa stii ca denumirea oficiala a unui contract de vânzare-cumpărare auto este “Contractul de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport” si este un tipizat prevăzut în Anexa nr. 2 la Ordinul 1069/2016.

Acum ca ai aflat exact care este denumirea legala si care este cadrul legislativ care il reglementeaza ti-l prezentam pe scurt.

Un contract de vânzare-cumpărare auto are 5 sectiuni fiecare cu specificul ei. Astfel, primele 2 sectiuni contin datele de identificare ale vanzatorului si respectiv cumparatorului.

Secțiunea 3 din contract vânzare-cumpărare auto este rezervata obiectul contractului. In aceasta sectiune se vor introduce toate datele legate de autovehicul inclusiv norma se poluare si data dobandirii.

In secțiunea 4 se va detalia prețul stabilit de parti care trebuie scris in cifre si in litere.

Ultima secțiune din contract vânzare-cumpărare auto este rezervata pentru declarații, anexe la contract (daca exista), data și semnături.

Mai nou exista solutii online care te ajuta sa completezi tipizatul contractului de vânzare cumpărare auto. Un bun exemplu este solutia DocExpress disponibila la adresa  www.docexpress.ro, care te ghideaza pas cu pas cum sa completezi in modelul contract vânzare cumpărare auto doar rubricile care se aplica in cazul tau. Dupa ce ai completat contractul vânzare cumpărare auto, DocExpress va genera automat setul complet de acte auto si pentru vanzator si pentru cumparator. Practic, DocExpress este o solutie online la varianta clasica a unui birou acte auto.

In plus, dupa ce achiti online cu cardul un pretul actelor auto DocExpress iti va transmite si un ghid complet privind procedura de vanzare-cumparare auto. Mai mult decat atat, poti continua actele auto cu oferte RCA, in baza datelor deja introduse. Daca esti hotarat, poti incheia polita ta RCA impreuna cu actele auto sau separat, pe orice perioada intre 1 si 12 luni.

Atentie: contractul de vanzare-cumparare auto se intocmeste (in cazul DocExpress se imprimă) într-un numar de 5 exemplare. Fiecare exemplar va trebui semnat de vânzător și de cumpărător si fiecare este un exemplar original.