Moderna a anunțat preţul unei doze din vaccinul său anti-coronavirus

Moderna, compania farmaceutică americană, a anunțat sâmbătă, prin vocea directorului general Stephane Bancel, prețul care va fi perceput guvernelor pentru fiecare doză din vaccinul anti-coronavirus pe care l-a creat. Prețul va varia între 25 și 37 de dolari în funcție de cantitatea comandată, scrie săptămânalul german Welt am Sonntag.

„În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a precizat CEO-ul Moderna.

„Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive, fiind o chestiune de zile până când contractul va fi pus la punct”, a mai adăugat Stephane Bancel.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a treia), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer-BioNTech.

Sursa foto: BBC