Modificari la EXAMENUL AUTO: Vezi ce schimbare majora s-a introdus la obtinerea PERMISULUI AUTO

Candidatii la obtinerea permisului de conducere vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare, se arata intr-un ordin publicat recent in Monitorul Oficial.

Practic, conform site-ului avocatnet.ro, cei care aspira la statul de soferi vor fi examinati teoretic in ziua in care se inscriu, iar in plus, conform noilor reglementari care au intrat in vigoare de pe 11 iunie, inregistrarile in aplicatia informatica de examinare se pot realiza inclusiv de catre scolile de soferi, nu neaparat de catre candidati.

Dupa cum se arata in ordinul publicat in Monitorul Oficial, examinarea se va efectua dupa indeplinirea, de catre candidat, a formalitatilor necesare, la sediul serviciului public comunitar competent. Acestea vor consta in verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale si inregistrarea in aplicatia informatica de examinare.

“Candidatii vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare. In caz contrar, inregistrarea isi pierde valabilitatea”, se precizeaza in actul normativ.

Nu va exista insa nicio schimbare in ceea ce priveste sustinerea probei practice, candidatii declarati admis la proba teoretica urmand sa se programeze pentru sustinerea probei practice in limita locurilor disponibile si in ordinea solicitarii.

Sursa foto: timetv.ro