MODIFICARE importanta de regulament in fotbalul din ROMANIA: FRF o introduce din ACEST SEZON!

In cadrul Comitetului de Urgenta al FRF de miercuri s-a efectuat o schimbare importanta de regulament. FRF a fost aleasa de FIFA sa testeze sistemul cu a patra schimbare in meciurile oficiale organizate de Federatie. Aceasta modificare suplimentara se poate face doar in reprizele de prelungiri ale partidelor de Cupa Romaniei,  si numai daca s-au efectuat cele 3 inlocuiri in primele 90 de minute.

Astfel, aceasta regula va fi implementata incepand cu acest sezon al Cupei Romaniei, competitie organizata de FRF. Regula a fost introdusa de FIFA in 2016, la Campionatul Mondial al Cluburilor.

“In faza nationala, in toate jocurile se pot efectua maximum trei inlocuiri de jucatori pe toata durata jocului. In sezonul 2017-2018 este permisa efectuarea unei a 4-a inlocuiri de jucatori numai in reprizele de prelungiri si doar in situatia in care celelalte trei schimbari au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuata dupa ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federatia Romana de Fotbal sa testeze sistemul cu patru inlocuiri, asa cum si in Anglia, incepand din acest sezon, in unele competitii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croatia” se arata pe site-ul FRF.

Sistemul ABBA de la penalty-uri inseamna ca echipa A executa prima lovitura, urmata de doua lovituri executate de echipa B. Prima echipa care a deschis seria va bate apoi tot de doua ori consecutiv si tot asa, pana la departajare. Regula initiala era ca fiecare echipa sa execute alternativ cate un penalty.

Sursa foto: sport