Modificarea Legii pensiilor speciale sperie inclusiv angajatii SRI! VAL de PENSIONARI

Modificarea Legii pensiilor speciale sperie inclusiv angajatii SRI. Cererile de pensionare sunt cu mult mai multe decat anul trecut. Astfel, in primele sase luni ale anului, au fost depuse 683 de cereri de pensionare, adica de trei ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza postul de televiziune Digi24.

In primul semestru al acestui an, pensiile speciale ale militarilor din SRI au costat bugetul de stat 56,1 milioane de euro, au transmis oficialii Casei de Pensii SRI, la solicitarea Economica.net. Amintim ca Guvernul a adoptat ordonanta care va modifica Legea pensiilor speciale pentru politisti, militari si ofiterii din serviciile secrete.

Dupa cum a explicat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual prin raportare la cresterile salariale, ci doar in functie de coeficientul de inflatie. Actul normativ prevede ca valoarea neta a pensiei de serviciu nu va mai putea depasi media soldelor sau salariilor nete cuprinse in baza de calcul a pensiei.

Sursa foto: realitatea