Modul halucinant în care Mircea Badea și-a atacat “colegii” jurnaliști de la Realitatea Tv

Mircea Badea, prezentatorul Antenei 3, s-a dezlănțuit la adresa unei colege de breaslă de la Realitatea Tv, Ionela Arcanu. Motivul: insistența cu care aceasta i-a solicitat ministrului Justiției să lamurească jurnaliștii asupra raportului de evaluare al șefei DNA .

”Descreieratii mitomanei au avut un comportament odios, specific javrelor! Nu am vazut asa ceva in viata mea. Javrele securiste au bruiat cu agresivitate prezentarea unui raport oficial. La ce s-a ajuns in tara asta!!!!!”, s-a dezlănțuit Mircea Badea, pe Facebook.

În replică, Realitatea TV a anunțat că va face plângere la CNA împotriva jurnalistului Antena 3 pentru jignirile aduse Ionelei Arcanu.

”Ministrul Justiţiei a prezentat, timp de 80 de minute, un raport într-un limbaj extrem de tehnic, dar neclar, legat de greşelile profesionale ale Laurei Codruţa Kovesi. Încercările repetate ale unor jurnalişti de a-l face pe şeful Justiţiei să explice raportul pe înţelesul oamenilor aflaţi în faţa televizoarelor s-au lovit de un refuz total. Iar jurnaliştii care au făcut acest demers onest, printre care şi reporterul Realitatea TV, Ionela Arcanu, au fost jigniţi cu maximă violenţă în spaţiul public – la televizor şi pe Facebook. Culmea, de colegi de breaslă.

Reporterul Realitatea TV, Ionela Arcanu, a încercat să-şi facă meseria în mod onest şi în interesul informării publice clare şi complete. După ce zeci de minute ministrul Justiţiei a ţinut un discurs încălcit, ca o lecţie de Drept în faţa studenţilor, reporterul a insistat ca înaltul demnitar să ofere explicaţii publice limpezi.

Din păcate, demersul a stârnit o reacţie extrem de agresivă din partea altor jurnalişti, care au considerat că punerea de întrebări unui demnitar care ţine o prezentare ieşită din logica discursului public este o încercare de a perturba prezentarea unui raport şi i-au lipit eticheta de agitator jurnalistului Realitatea TV. Ulterior, jignirile au depăşit limita decenţei pe care o impune orice tip de discurs în spaţiul public. Ca urmare a acestor excese de limbaj, Realitatea TV depune o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu speranţa că Forul de reglementare va lua măsuri. Chiar dacă CNA, în majoritatea cazurilor, a sancționat doar postul nostru când a fost vorba de derapaje de limbaj”, infomează Realitatea.

Sursa foto: antena 3