MOHAMAD YASSIN, ARESTAT DEFINITIV dupa ce ar fi CERUT 2 milioane de euro pentru ELIBERAREA lui HAYSSAM

MOHAMAD YASSIN a fost arestat, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut aproximativ doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui Omar Hayssam.

Decizia a fost luata marti de magistrati, aceeasi sentinta fiind data si in cazul lui Tahli Fadel.

Medicul Yassin se afla in spatele gratiilor din 4 aprilie, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis arestarea sa preventiva. Masura a fost executorie, insa nu si definitiva, motiv pentru care a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta instanta a luat decizia definitiva in cazul lui Yassin si al lui Fadel.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2014 – martie 2015, Mohamad Yassin, direct si prin intermediul lui Tahli Fadel, a cerut de la doua persoane, denuntatoare in cauza, suma de aproximativ doua milioane de euro, spunand ca ar putea influenta organe judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare, astfel incat persoana condamnata sa fie pusa in libertate. Persoana condamnata este unul dintre denuntatorii din acest dosar.

CITESTE SI: Fostul procuror CIPRIAN NASTASIU, audiat la DNA. Fosta judecatoare SOFICA DUMITRASCU, chemata ca MARTOR. UPDATE 

Conform unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denuntat pe Mohamad Yassin si Tahli Fadel.

Numele lui Tahli Fadel a aparut si in dosarul Foresta Nehoiu, in care Omar Hayssam a primit o pedeapsa definitiva.

Omar Hayssam executa 23 de ani si patru luni de inchisoare, in urma contopirii pedepselor primite in dosarele “Volvo”, “Foresta Nehoiu” si cel al rapirii celor trei jurnalisti, potrivit unei decizi luate in 27 martie, de inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

CITESTE SI: OVIDIU OHANESIAN a fost AUDIAT la DNA ca MARTOR in dosarul lui MOHAMAD YASSIN

Omar Hayssam executa pedepsele din iulie 2013, cand a fost adus in tara, dupa sapte ani de la fuga sa din Romania.