MOHAMAD YASSIN, ARESTAT PREVENTIV pentru TRAFIC de INFLUENTA

MOHAMAD YASSIN a fost ARESTAT PREVENTIV fiind acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut aproximativ doua milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea a lui OMAR HAYSSAM. Alaturi de el a fost arestat si TAHLI FADEL, acuzat de complicitate, noteaza Agerpres. Decizia, luata de Tribunalul Bucuresti, poate fi contestata la Curtea de Apel.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, vineri, intr-un comunicat de presa, ca a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui MOHAMAD YASSIN, pentru trafic de influenta, si a lui Tahli Fadel, pentru complicitate la aceasta infractiune.

CITESTE SI: SIRIANUL care a negociat ELIBERAREA JURNALISTILOR romani rapiti in Irak, RETINUT de DNA

Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2014 – martie 2015, MOHAMAD YASSIN, direct si prin intermediul lui TAHLI FADEL, a pretins de la doua persoane, denuntatoare in cauza, suma de aproximativ doua milioane de euro, spunand ca ar putea influenta organe judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare, astfel incat persoana condamnata sa fie pusa in libertate. Persoana condamnata este unul dintre denuntatorii din acest dosar.

CITESTE SI: Scrisoarea lui Hayssam catre Yassin: M-ai asigurat ca profesorul stie tot

Conform unor surse judiciare, OMAR HAYSSAM i-ar fi denuntat pe MOHAMAD YASSIN si TAHLI FADEL.

Sursa foto: realitatea.net