Moise Guran, critici dure la adresa lui Isarescu: Cand zeii ajung in amurg, e mai bine sa-i lasi sa se duca la pensie

Moise Guran, critici dure la adresa lui Isarescu: Cand zeii ajung in amurg, parca e mai bine sa ii lasi sa se duca la pensie

Jurnalistul Moise Guran, realizatorul emisiunii Biziday de la TVR 1, critica afirmatiile laudative ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, cu privire la scaderea investitiilor, afirmand ca “a ramas blocat” atunci cand i-a citit declaratia. Totusi, jurnalistul sustine ca nu il suspecteeaza pe guvernatorul Bancii Nationale ca ar cauta sa devina avocatul guvernului Ponta, avand incredere in continuare “in buna credinta a acestui om”.

“Cand zeii ajung in amurg, parca e mai bine sa ii lasi sa se duca la pensie. Sau sa incerci sa ii intelegi exact, chiar daca o declaratie sau alta a cautat o reactie sau alta. Mi s-a mai intamplat mie sa il critic pe Mugur Isarescu dar, cand am vazut ca lauda scaderea investitiilor, mi s-a facut rau si am fost cat pe ce sa trag cu racheta in soclul acestui zeu al finantelor. Chestionat fiind, in legatura cu mormanul de bani cu care Guvernul a ramas pentru simplul motiv ca, in acest an, nu s-au mai facut investitii, zeul Isarescu a raspuns ca… ‘Daca este vorba de mai multa disciplina in cheltuirea banului public, scaderea investitiilor inseamna mai putina risipa, mai putine proiecte nerealiste, mai putina coruptie, asta chiar daca, pe termen scurt, influenteaza negativ cresterea economica’.”, scrie Moise Guran, intr-un material publicat pe site-ul biziday.ro, intitulat “Pamantul catre Isarescu… we have a problem”.

Citeste si: Moise Guran: Viorel Hrebenciuc a sarit la procurori, fix ca guzganul din romanul lui Preda

“Eu acum, stiind ca Isarescu este un mare fan al fondurilor europene, dar si al investitiilor publice din bani europeni, am ramas blocat in proiect cand am citit aceasta declaratie… Nu-l suspectez pe Isarescu ca ar cauta sa devina avocatul guvernului Ponta, cred in continuare in buna credinta a acestui om. Pe de alta parte, Isarescu, cel pe care il stiu eu, n-ar face niciodata astfel de declaratii fara un scop precis”, continua jurnalistul.

“(…) Anul asta, activitatea a fost pur si simplu oprita, dar asta numai pana acum, in toamna, cand executia pe septembrie sugereaza o reluare a lor. Noi vedem aceste date cu o oarecare intarziere, atunci cand le publica ministerul de Finante, dar Isarescu le stie din secunda doi, caci BNR-ul tine contul Trezoreriei statului, iar cei de la BNR vad tot, la fel cum banca mea stie cand mi-am platit eu factura la lumina. Isarescu mai stie, de asemenea, ca si atunci cand a atras fonduri europene, Romania a trebuit, in numeroase cazuri, sa dea banii inapoi, din cauza unor erori sau chiar a unor spagi. Eu insumi v-am spus la un moment dat ca ai nostri ca brazii nu-i pot fura pe europeni, ca aia nu sunt prosti, iar daca vor continua sa faca astfel de magarii, ne vom trezi si cu tara indatorata si fara autostrazi. si, intr-adevar, s-a dovedit ca am fost gura rea, caci azi Romania plateste inapoi la UE corectii de un miliard de euro, o suma uriasa”, mai puncteaza Moise Guran in material.

Citeste si: MUGUR ISARESCU: Alcoolul si tutunul se ieftinesc anul viitor, dar se scumpeste benzina

“Recapituland, Isarescu spune ca mai bine nu mai facem investitii decat sa facem spagi, eu va spun ca investitiile, la noi, nu mai sunt decat cofinantari la fondurile europene, de unde, aparent, rezulta ca Isarescu nu mai vrea fonduri europene. Care e concluzia logica? Ce ne spune Isarescu cu aceasta declaratie? Nu, n-a innebunit lupul! Isarescu stie ceea ce noi vom afla abia peste o luna, asa ca, vorba numitului Isarescu, ochii cat cepele pe fondurile europene, ca daca ei le fura, in final, tot noi le platim”, incheie moderatorul emisiunii Biziday.