Moise Guran: Viorel Hrebenciuc a sarit la procurori, fix ca guzganul din romanul lui Preda

Intr-un material intitulat “Riposta Guzganului”, publicat luni pe biziday.ro, jurnalistul Moise Guran comenteaza scandalul de coruptie in care este implicat deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc.

“Asta vara, cand bateam tara in cautarea unor oameni si a unor povesti interesante pe care sa le dau la televizor, un agricultor din Calarasi mi-a povestit ca e invazie de soareci. Distrug tot dom’le, uitati-va cate gauri sunt in camp. Se urca pe paiul de grau pana la spic, iar eu muncesc, cheltuiesc bani pentru lucrari, iar cand il baloteaza combina, spicul e gol. Nu mai are boabe in el.

Invazia de soareci e semn de saracie, spun taranii batrani si ei stiu ce spun.

Acum, sa va aduc putin intr-o zona mai culta… in capodopera “Cel mai iubit dintre pamanteni”, Marin Preda recreeaza – printr-unul dintre personajele lui, lucrator la deratizare – scena incoltirii unui sobolan mare si gras. sobolanul este o fiinta extrem de inteligenta, capabila sa invete si sa se adapteze, o fiinta care se camufleaza in intuneric atunci cand simte pericolul, fuge atunci cand e pus in lumina, dar sare la om cand finalmente este incoltit. Scena respectiva te face sa intelegi cat de periculos poate fi un astfel de specimen.

Citeste si: STENOGRAME DNA: MITICA ILIESCU il avertizeaza pe VIOREL HREBENCIUC de pericol

De ce va spun toate astea despre soareci si sobolani? Pur si simplu aceste doua scene mi-au venit in minte, afland faptul ca domnul Viorel Hrebenciuc, interceptat si documentat in uriasul scandal al Codrului Furat, n-a mai stat in intuneric nemiscat, n-a mai fugit sa scape, caci si-a dat seama ca e prea tarziu pentru asta, ci a sarit la procurori, fix ca guzganul din romanul lui Preda. Domnul Hrebenciuc i-a propus domnului Dan Sova sprijinul pentru a deveni presedintele PSD, dupa ce o pleca Ponta la Cotroceni, cu conditia initierii unei amnistii penale. (Intre noi fie vorba, Sova tot spera sa devina seful PSD, banuiesc eu, cu binecuvantarea lui Victor Ponta, al carui apropiat a ramas).

Citeste articolul integral pe biziday.ro.

CITESTE SI: INTERCEPTARI DNA: Hrebenciuc: Acuma iti spun cinstit, cu toata chestiunea, va trebui sa facem intr-un fel cu amnistia