Molnar Geza, un consilier local PDL Aiud arestat pentru proxenetism, va fi exclus din partid

Medicul Molnar Geza, consilier local in Aiud, arestat preventiv pentru proxenetism si trafic de minori, va fi exclus din partid, a declarat, miercuri, presedintele PDL Aiud, Tiberiu Budusan, care a precizat ca barbatul nu dadea nimic de banuit si chiar parea “un tip de caracter”.

Presedintele PDL Aiud, Tiberiu Budusan, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax ca a aflat din presa despre arestarea colegului sau, medicul Molnar Geza, care este consilier local in CL al municipiului Aiud.

Budusan a spus ca a convocat conducerea organizatiei PDL Aiud pentru joi si urmeaza sa puna in discutie excluderea din partid a lui Molnar Geza.

“Va fi exclus din partid si ii retragem sprijinul politic. Va fi apoi inlocuit din Consiliul Local”, a spus Budusan. Potrivit sursei citate, consilierul local nu a lasat niciodata vreo urma de banuiala privind activitatea sa infractionala si chiar parea “un tip de caracter”.

“Va spun sincer ca parea un tip de caracter. Are nevasta si parea ca tine foarte mult la ea. Nu a lasat sa se intrevada nimic. Nicio urma de banuiala nu am avut”, a mai spus Tiberiu Budusan.

Potrivit sursei citate, medicul Molnar Geza, arestat preventiv, miercuri, pentru proxenetism si trafic de persoane, este consilier local in Aiud din 2012, iar in PDL s-a inscris dupa alegerile locale din acelasi an.

Consilierul local PDL din Aiud Molnar Geza a fost arestat preventiv, miercuri, pentru proxenetism si trafic de minori in urma unei actiuni a DIICOT Alba, barbatul fiind acuzat ca intermedia unor oameni de afaceri si persoane influente raporturi sexuale cu tinere, una chiar de 15 ani.

seful Serviciului Teritorial Alba al DIICOT, Ioan Muresan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca procurorii au reusit sa il identifice pe un barbat din Aiud, care este medic si detine o functie in cadrul administratiei locale si ar fi inlesnit practicarea prostitutiei pentru trei tinere, inclusiv o minora in varsta de 15 ani.

Surse apropiate anchetei au declarat ulterior corespondentului MEDIAFAX ca barbatul cercetat pentru proxenetism si trafic de minori este Molnar Geza, de profesie medic, si este consilier local din partea PDL in Consiliul Local al municipiului Aiud.

Potrivit sefului DIICOT Alba, Ioan Muresan, barbatul, in varsta de 68 de ani, a racolat trei tinere, printre care o minora de 15 ani, carora le-a promis anumite beneficii materiale sau de promovare, spunandu-le ca “le va ajuta sa se realizeze pe plan personal”. Pana in prezent, anchetatorii au identificat sapte clienti pe care i-ar fi avut cele trei fete racolate, printre care oameni de afaceri sau alte persoane cu influenta din diverse medii.

Potrivit sursei citate, clientii nu sunt numai din judetul Alba, iar acestia aveau relatii sexuale cu fetele la diferite pensiuni din Alba Iulia, Aiud, Sebes si Teius.

Ioan Muresan a mai spus ca barbatul a fost retinut, miercuri, pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Alba a decis arestarea preventiva a acestuia pentru proxenetism si trafic de minori.

Potrivit procurorului, in acest caz mai este cercetata in liberate si o femeie care ar fi sprijinit activitatea infractionala a barbatului.

Barbatul risca intre cinci si 12 ani de inchisoare pentru proxenetism si trafic de minori.