Momente dificile pentru Catalin Botezatu. Isi poate risca viata

Saptamana trecuta, designerul a ajuns din nou pe mana medicilor turci, in urma unor probleme cardiace destul de serioase. A suferit o noua interventie, care se pare ca i-a salvat viata, dar daca nu respecta ce ii recomanda doctorii, Catalin Botezatu (48 de ani) poate ajunge sa aiba complicatii foarte grave. El trebuie sa urmeze un regim strict si sa nu faca abuzuri.

Dupa ce i s-au montat sase stenuri in urma cu aproape doi ani, designerul a ajuns din nou la un spital din Turcia pentru o alta interventie.. Potrivit medicilor turci, operatia a fost destul de dificila, designerul avand artera infundata.

CITESTE SI: Bianca Lapuste a nascut. Prima declaratie a sotiei lui Marius Moga

„Operaţia a durat trei ore şi jumatate, iar pentru noi a fost unul dintre cele mai complexe cazuri. Intervenţia prezinta un mare risc, aşa ca am facut un consiliu medical. Exista un mare risc de infarct. Artera lui era infundata 90%”, a declarat doctorul care l-a operat pe Botezatu.
Dupa interventia chirurgicala suferita, designerul s-a retras la un resort din Turcia, unde urmeaza un program strict de detoxifiere. Se pare ca abuzurile din ultima perioata ar fi de vina pentru faptul ca a ajuns din nou pe patul de spital.

Potrivit prof. dr. Mircea Cinteza, seful Clinicii de Cardiologie din Cadrul Spitalului Universitar Bucuresti, pacientul trebuie sa respecte medicatia prescrisa si recomandarile medicilor. In caz contrar, el isi poate risca viata.

„Stenturile se pun pe vase pentru a ramane deschise. Arterele inimii ajung in situatia sa fie tratate din cauza ca bolnavul nu a prevenit imbolnavirea severa a acestora. Preventia se face tratand bolile care duc la ateroscleroza si, mai tarziu, la tromboza arterelor respective”, a precizat doctorul Cinteza.

 Sursa: click