Momentul în care 2 balene ucigașe atacă un rechin alb uriaș! Video

O pereche de orci au fost surprinse în momentul în care vânau un rechin alb, pe coasa Africii de Sud. Imaginile au fost surprinse de Donavan Smith, un ghid turisitc, la aproximativ 400 de kilometri de Cape Town, potrivit New York Post.

În imagini se observă cum rechinul de patru metri dispare sub apă, la apropierea celor două orci. Smith le spune turiștilor din barcă că balenele ucigașe vânează și se hrănesc cu rechini, după ce le smulg aripa dorsală. Orcile, cunoscute ca reginele oceanului, sunt adversari de temut ai rechinilor albi, potrivit unui studiu publicat în revista Nature în anul 2019.

La apropierea orcilor, rechinii albi părăsesc teritoriul de vânătoare și nu se mai întorc timp de aproape 12 luni, potrivit explicațiilor lui Salvador Jorgensen, autorul studiului.

În 2015, două balene ucigaşe au ajuns în apele din False Bay, în apropiere de Cape Town, care era terenul de vânătoare al rechinilor albi. De atunci, a fost înregistrat un declin în populaţia de rechini albi. În schimb, în 2017, la suprafața apei au ieșit mai multe carcase de rechini albi, iar cercetătorii au observat că balenele ucigașe le scoteau ficatul.

Sursa video: youtube