MONDO NEWS VA UREAZA LA MULTI ANI IN NOUL AN 2017

Am trecut in Noul An 2017. MONDO NEWS va ureaza LA MULTI ANI si un An Nou cu reusite si sanatate. Ceremonialul de innoire simbolica a timpului calendaristic in noaptea de 31 decembrie – 1 ianuarie este numit la romani “ingropatul Anului”, denumirea de “Revelion” apartinand timpurilor moderne.

Potrivit lui Ion Ghinoiu, autorul cartii “Zile si mituri”, asemanator divinitatii, timpul se naste anual, intinereste, se maturizeaza, imbatraneste si moare, pentru a renaste dupa alte 365 de zile. Ciclul sarbatorilor de Anul Nou este unul ritualic, impartit simetric de Revelion in doua segmente: perioada dintre Craciun si miezul noptii de 31 decembrie si apoi pana la Boboteaza. in prima parte a ciclului, timpul se degradeaza: se mareste noaptea, sporeste frigul si intunericul si, odata cu acestea, spaima oamenilor ca lumea merge spre pierzanie, ca va veni momentul cand Soarele va disparea definitiv de pe cer. Se face apoi simtit fenomenul solstitiului de iarna, cand Soarele incepe sa urce pe bolta cerului si ziua sa creasca putin cate putin, “cu cat sare cocosul pe pragul casei” sau “cu cat se misca puiul in gaoacea oului”.

Prin multe obiceiuri si credinte care exprima initial teama, dezordinea si haosul, iar, dupa miezul noptii de Revelion, optimismul, veselia, ordinea si echilibrul, oamenii acorda diverse semnificatii fenomenelor naturale.

Noaptea dintre ani este momentul perfect in care sa iti indrepti gandurile bune catre cei dragi. Iata cateva dintre cele mai frumoase urari pe care (daca inca nu ai apucat) le poti trimite celor dragi.

“Iti doresc ca in anul 2017 sa ai parte de 12 luni de sanatate, 52 de saptamani fericite, 365 de zile cu bogatie, 8760 ore de intelepciune, 525600 minute de distractie si in final 31536000 de secunde petrecute alaturi de persoana pe care o iubesti!”

“Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! LA MULTI ANI!”

“Cu speranta ca anul nou va fi mai bun decat batranul 2016, iti trimit o mie de urari de bine insotite de imbratisari si iti urez un AN NOU FERICIT!”

“La multi ani cu sanatate. Domnul sa va dea de toate. Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc.””Ganditi-va la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteti sa treceti prin aceasta poarta in noul an si sa luati cu voi doar lucrurile si gandurile bune. LA MULTI ANI!”

“Ganduri bune fug spre voi, sanatate si noroc! Sarbatori fericite si un An Nou de poveste! LA MULTII ANI!”

“Fie ca bucuria si linistea aduse de sfintele sarbatori sa va insoteasca pe tot parcursul anului ce va urma. LA MULTI ANI!”

“Un an mai bogat in impliniri, mai inalt in aspiratii si plin de succese. LA MULTI ANI!”

“Sa-ti amintesti cu placere de toate implinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase si cu speranta de tot ce ti-ai propus. LA MULTI ANI!”.

Sursa foto: jurnalul