Mondo News vă urează La Mulți Ani pentru noul an 2019

Am trecut în Noul An 2019. MONDO NEWS va urează LA MULȚI ANI și un An Nou cu reușite și sănătate. Ceremonialul de înnoire simbolică a timpului calendaristic în noaptea de 31 decembrie – 1 ianuarie este numit la români “îngropatul Anului”, denumirea de “Revelion” aparținând timpurilor moderne.

Potrivit lui Ion Ghinoiu, autorul cărții “Zile și mituri”, asemănător divinității, timpul se naște anual, întinerește, se maturizează, îmbătrânește și moare, pentru a renaște după alte 365 de zile.

Ciclul sărbătorilor de Anul Nou este unul ritualic, împărțit simetric de Revelion în două segmente: perioada dintre Crăciun și miezul nopții de 31 decembrie și apoi până la Bobotează. În prima parte a ciclului, timpul se degradează: se mărește noaptea, sporește frigul și întunericul și, odată cu acestea, spaima oamenilor că lumea merge spre pierzanie, că va veni momentul când Soarele va dispărea definitiv de pe cer.

Se face apoi simțit fenomenul solstițiului de iarnă, când Soarele începe să urce pe bolta cerului și ziua să crească puțin câte puțin, “cu cât sare cocoșul pe pragul casei” sau “cu cât se mișcă puiul în găoacea oului”.

Prin multe obiceiuri și credințe care exprimă inițial teama, dezordinea și haosul, iar, după miezul nopții de Revelion, optimismul, veselia, ordinea și echilibrul, oamenii acordă diverse semnificații fenomenelor naturale.

Noaptea dintre ani este momentul perfect în care să îți îndrepți gândurile bune către cei dragi. Iată câteva dintre cele mai frumoase urări pe care (dacă încă nu ai apucat) le poți trimite celor dragi.

“Îți doresc că în anul 2018 să ai parte de 12 luni de sănătate, 52 de săptămâni fericite, 365 de zile cu bogăție, 8760 ore de înțelepciune, 525600 minute de distracție și în final 31536000 de secunde petrecute alături de persoană pe care o iubeșți!”

“Îți urez un An Nou plin de fericire și liniște sufletească! LA MULȚI ANI!”

“Cu speranța că anul nou va fi mai bun decât bătrânul 2017, îți trimit o mie de urări de bine însoțite de îmbrățișări și îți urez un AN NOU FERICIT!”

“La mulți ani cu sănătate. Domnul să va dea de toate. Poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc.””Gândiți-va la trecerea dintre ani că la o poartă. Puteți să treceți prin această poartă în noul an și să luați cu voi doar lucrurile și gândurile bune. LA MULȚI ANI!”

“Gânduri bune fug spre voi, sănătate și noroc! Sărbători fericite și un An Nou de poveste! LA MULȚI ANI!”

“Fie că bucuria și liniștea aduse de sfintele sărbători să va însoțească pe tot parcursul anului ce va urmă. LA MULȚI ANI!”

“Un an mai bogat în împliniri, mai înalt în aspirații și plin de succese. LA MULȚI ANI!”

“Să-ți aminteșți cu plăcere de toate împlinirile, cu melancolie de toate clipele frumoase și cu speranța de tot ce ti-ai propus. LA MULȚI ANI!”.

Sursă foto: tvr