Moneda EURO se se afla la cel mai scazut nivel din ultimele 22 de luni

Cursul de schimb euro-dolar a atins joi cel mai scazut nivel din ultimele 22 de luni, investitorii estimand ca politica monetara din Europa si cea din SUA vor urma directii diametral opuse, transmite Reuters.

In opinia analistilor moneda euro este afectata de ultimii indicatori dezamagitori referitori la starea de sanatate a economiei europene, care au alimentat speculatiile cu privire la o noua relaxare a politicii monetare a Bancii Central Europene (BCE) la reuniunea care va avea loc joia viitoare.

CITESTE SI: RUBLA este in CADERE LIBERA pe fondul noilor sanctiuni economice impuse RUSIEI 

In plus, cele mai recente comentarii ale presedintelui BCE, Mario Draghi, sunt vazute de traderi ca o expresie a intentiei BCE de a introduce noi masuri de sprijinire a economiei, precum un program de achizitionare de active.

In schimb, pe celalalt mal al Atlanticului, economia americana inregistreaza o relansare consistenta astfel ca este posibil ca luna viitoare Rezerva Federala sa puna capat programului sau de achizitionare de active, ceea ce ar da semnalul pentru inceperea cresterii costului creditului.

CITESTE SI: ISARESCU vrea ca Romania sa adopte moneda euro in actualul sau mandat 

“Divergenta dintre politica monetara a Rezervei Federale americane (Fed) si cea a Bancii Central Europene (BCE) devine evident”, a apreciat Jameel Ahmad, analist la FXTM.

Sursa foto: economica.net