Monede Bitcoin confiscate de poliția belgiană, scoase la licitație în Irlanda

Criptomonedele confiscate de autoritățile de aplicare ale legii din Belgia de la niște dealeri de droguri online vor fi puse în vânzare de către o casă de licitație cu sediul în Irlanda. Casa de licitații Wilsons Auctions au anunțat că au semnat un acord cu guvernul federal din Belgia pentru a organiza o licitație a fondurilor cripto, inclusiv câte 104,99 a Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BTC) și Bitcoin Gold (BTG).

Valoarea totală de piață a acestor cripto monede este de aproximativ 431.660 dolari la momentul redactării acestei știri. “Monedele Bitcoin au fost confiscate de poliția belgiană ca urmare a unui caz de trafic de droguri în care dealerii au folosit DarkNet pentru a vinde droguri”, a declarat reprezentantul Wilsons Auctions.

Licitația internațională va începe la ora 12 (ora 1 GMT) pe 1 martie, criptomonedele fiind  împărțite în loturi. Bitcoin va fi vândut în loturi de 0,5-4 BTC, în timp ce BCH și BTG vor fi oferite în loturi mai mari.

Nu este prima dată când Wilsons Auctions a organizat o licitație de criptomonede. Luna trecuta, a vandut 167.7 tokenuri Monero (XMR), care au fost confiscate in temeiul Legii privind infractiunile de crima de catre o agentie de aplicare a legii din Regatul Unit.

Aidan Larkin, directorul departamentului de recuperare a activelor Wilsons, a declarat că licitația Monero a primit feed back din 69 de țări și că “în urma a peste 700 de oferte din partea participanților înregistrați, valoarea finală încasată a fost mai mare decât valoarea de piață a Monero din ziua respectivă”.

Serviciul US Marshals a organizat, la randul său, o serie de licitații majore pentru criptomonede. Cel mai recent, în octombrie, a anunțat că va organiza o licitație în luna martie pentru a vinde Bitcoin în valoare de aproape 4,3 milioane de dolari.