MONICA BIRLADEANU, SUBIECT DE EXAMEN PENTRU ELEVII DE CLASA A VIII-A

Surpriza pentru ELEVII DE CLASA A VIII-A care se pregatesc de sustinerea examenului de EVALUARE NATIONALA din acest an: intr-o culegere de teste pentru examenul de limba romana unul dintre subiecte este actrita MONICA BIRLADEANU, relateaza click.ro.

Cursurile pentru elevii de clasa a VIII-a s-au incheiat, iar in perioada 15-17 iunie au loc inscrierile pentru sustinerea examenului de Evaluare Nationala 2015. Adolescentii vor fi testati la limba si literatura romana, oral si scris, limba materna si matematica. La prima proba cei care s-au pregatit pentru examen si parintii lor au constatat cu stupoare ca au de analizat “AVENTURILE MONICAI BIRLADEANU IN AMERICA”, test inclus, spre surpinderea tuturor de un profesor de specialitate in cartea respectiva. 

Elevii primesc un text, un interviu, acordat cu ani in urma de actrita unei reviste mondene, in care sunt pusi la curent cu VIATA SENTIMENTALA A VEDETEI, ROLURILE DIN FILME, STILUL VESTIMENTAR SI VIATA EI IN SUA. Lasand la o parte analiza morfologica a unor cuvinte subliniate si alte cerinte gramaticale, elevii trebuie sa retina orasul din America pentru care actrita a facut o pasiune, dar si cate roluri joaca in prezent, cerinte notate cu patru puncte. Revoltati parintii au luat imediat atitudine si au semnalat pe retele sociale cerintele neobisnuite sperand ca cineva va lua masuri.

REZULTATELE EVALUARII NATIONALE se vor afisa la 26 iunie 2015, pana la ora 16:00, urmand ca in aceeasi zi intre orele 16:00 – 20:00 sa fie depuse contestatiile, conform calendarului de desfasurare al examenului. In perioada 27 -29 iunie 2015 se vor recorecta lucrarile celor care au depus contestantii, iar la 30 iunie 2015, se vor afisa rezultatele finale dupa contestatii.

*sursa foto: click.ro, libertatea.ro