MONICA IACOB RIDZI a cerut INTRERUPEREA EXECUTARII PEDEPSEI. UPDATE

MONICA IACOB RIDZI a cerut INTRERUPEREA EXECUTARII PEDEPSEI de cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in legatura cu manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.

UPDATE 15.23: Cererea MONICAI IACOB RIDZI va fi judecata luni de catre Tribunalul Ilfov, potrivit sotului fostului ministru, Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai aratat ca intreruperea executarii pedepsei este necesara deoarece MONICA IACOB RIDZI trebuie sa faca o serie de investigatii medicale care nu pot realizate in penitenciar. ”Exista investigatii pe care sotia mea le face periodic si care nu pot fi facute in sistem de penitenciar”, a spus Tineriu Iacob Ridzi intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

Tiberiu Iacob Ridzi a mai aratat ca imunitatea sotiei sale este scazuta, iar problemele medicale pe care le are nu pot fi rezolvate in inchisoare. Dimpotriva, ele risca sa se agraveze.

”Nu pot sa apreciez. Am inteles ca magistratii vor lua o decizie in idea de a se face o expertiza medico-legala si apoi vor hotari”, a raspuns Tiberiu Iacob Ridzi la intrebarea privind raspunsul judecatorilor.

De asemenea, el a afirmat ca se gandeste sa faca si o cerere de gratiere, daca se va impune, dar momentan cei doi raman la prima varianta.

Cererea MONICAI IACOB RIDZI a fost inregistrata la Tribunalul Ilfov in data de 26 martie si va fi judecata in data de 30 martie.

Citeste si: CAMPANIE de strangere de SEMNATURI pentru GRATIEREA MONICAI IACOB RIDZI

Fostul ministru al Tineretului si Sportului a fost transferat recent de la Sectia exterioara a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor sale de sanatate si la cererea medicilor.

Citeste si: VICTOR PONTA, despre CAZUL RIDZI: O tara in care o MAMA este lasata sa MOARA in INCHISOARE e o TARA BARBARA