MONICA IACOB RIDZI a indicat VINOVATII pentru neregulile din DOSARUL ZILEI TINERETULUI

Monica Ridzi cere regim semideschis, motivand ca sufera de trombofilie

MONICA IACOB RIDZI, fost ministru al Tineretului si Sportului, a declarat luni ca eventualele nereguli legate de organizarea Zilei Tineretului din 2009 au apartinut “in exclusivitate” angajatilor din minister.

MONICA IACOB RIDZI a fost audiata luni de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul in care a fost condamnata de instanta de fond la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului.

“Toate eventualele neregularitati legate de organizarea zilei de 2 mai apartin exclusiv angajatilor din subordine”, a spus MONICA IACOB RIDZI in instanta, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca nu i-a cunoscut pe administratorii firmelor care au castigat contractele, iar de organizarea evenimentului s-a ocupat consiliera ei, Ioana Varsta.

Citeste si: ICCJ va da SENTINTA FINALA in dosarul MONICAI IACOB RIDZI

Legat de organizarea Zilei Tineretului, MONICA IACOB RIDZI a explicat ca a incercat sa aduca o personalitate care sa promoveze evenimentul, insa nu a reusit, printre cei care au refuzat fiind si ILIE NASTASE. In aceste conditii, a luat decizia sa apara ea in clipul de promovare, dar nu a dorit prin aceasta sa isi faca publicitate politica.

Totodata, MONICA IACOB RIDZI a mai spus ca judecatorii de la instanta de fond nu au inteles conceptul cheltuirii banilor publici in cazul promovarii unor evenimente destinate tinerilor, iar sumele datorate firmelor organizatoare au fost platite fara ca ordonantarile de plata sa aiba semnatura sa.

Tot luni, Paul Diaconu, fost director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS, a declarat ca decizia de externalizare a serviciilor aferente organizarii evenimentului a apartinut MONICA IACOB RIDZI, deoarece aceasta nu avea incredere in unii sefi de directii judetene, intrucat acestia erau din “fostul regim, al PNL”. Procesul continua cu pledoariile procurorului de sedinta si ale avocatilor, urmand ca instanta sa ramana in pronuntare.

Dupa ce vor da declaratii toti inculpatii din dosar care au dorit sa faca precizari, instanta va lua in discutie si pledoariile finale ale apararii si acuzarii, urmand sa ramana in pronuntare in acest caz si sa anunte data la care va da solutia definitiva.

Citeste si: ICCJ va judeca APELUL facut de fostul ministru MONICA IACOB RIDZI

MONICA IACOB RIDZI a fost condamnata pe 27 ianuarie 2014 de judecatorii ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului. Alte condamnari in acest dosar au primit Ioana Elena Varsta, fosta consiliera a MONICAI IACOB RIDZI – cinci ani cu executare si Paul Diaconu, director general al Directiei Generale Economice si Resurse Umane a MTS in perioada martie-septembrie 2009 – doi ani si sase luni de detentie cu executare.

Ceilalti inculpati in dosar au primit pedepse cu suspendare.

Sursa foto: radioiasi.ro