MONICA IACOB RIDZI, ELIBERATA TEMPORAR din INCHISOARE

Fostul Ministru al Turismului, MONICA IACOB RIDZI, a iesit din inchisoare, insa nu definitiv, ci pentru doar trei zile. RIDZI a beneficiat de aceasta permisie datorita faptului ca executa o pedeapsa in regim liber la Peniteniciarul Gherla. Periodic, in functie de comportament, aceasta poate iesi pret de cateva zile respectand anumite conditii, informeaza Gazeta de Cluj.

MONICA IACOB RIDZI isi executa cei cinci ani de inchisoare in regim semideschis si a cerut recent schimbarea regimului in unul deschis. Argumentele fostului ministru prin care a vrut sa obtina mai multa libertate de miscare desi aratau ca a avut un comportament impecabil pe perioada detentiei. Pe langa motivele de ordin personal si familial, Ridzi a invocat motive legale, atunci cand a contestat hotararea judecatorului delegat cu supravegherea detinutilor, dar fara nici un succes.

„(…)Persoana in cauza a invocat in sustinerea contestatiei si motive legale, (…) faptul ca infractiunea pentru care este condamnata nu este o infractiune dintre cele savarsite cu violenta, sus-numita aflandu-se la prima confruntare cu legea penala si sistemul penitenciar, pana in acest moment neavand nici o antecedenta penala si neprezentand un grad de risc. S-a invocat totodata buna conduita a contestatoarei pe perioada executarii pedepsei, invederandu-se numarul recompenselor primite, participarea activa la actiunile educative din cadrul Penitenciarului Gherla, programele finalizate si creditele acumulate pana in prezent si precizarea faptului ca nu a fost niciodata sanctionata disciplinar, anunta Gazeta de Cluj.

Potrivit surselor, de la incarcerarea acesteia, singurele persoane ce vin in vizita la MONICA IACOB RIDZI sunt sotul si mama ei. Dupa cum a relatat si presa, primarul Emil Boc a fost o singura data in vizita la aceasta.

Sursa foto: gandul