Monica Iacob Ridzi isi afla sentinta pe 27 ianuarie. Procurorii DNA au solicitat 15 ani de inchisoare pentru fostul ministru

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a scapat, din nou, de verdictul final in cazul dosarului „2 Mai” in care este acuzata de coruptie. Instanta a ramas in pronuntare, urmatorul termen fiind stabilit pe 27 ianuarie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut, joi, pedepse cu executare pentru toti cei 12 inculpati din dosar, iar Monica Iacob Ridzi risca sa stea pana la 15 ani in inchisoare, informeaza Mediafax.

DNA a solicitat magistratilor ca inculpatii sa plateasca 2,7 milioane de euro, suma care reprezinta prejudiciul adus statului in acest caz.

Curtea Suprema de Justitie a amanat de mai multe ori termenul dosarului fostului ministrul, care este acuzat de coruptie si abuz in serviciu pentru fapte comise in anul 2009, cu ocazia organizarii Zilei Nationale a Tineretului.

Procurorii sustin ca Monica Iacob Ritzi s-ar fi folosit de fondurile institutiei pe care o conducea pentru a-si promova imaginea politica. In plus, aceasta este acuzata ca a achizitionat ilegal produse electronice de circa 100.000 de lei.

Prejudiciul total in acest caz a fost de 2,7 milioane de lei, in acelasi dosar fiind trimisi in judecata, printre altii, mai multi angajati ai Ministerului Tineretului si Sportului.

Sursa foto: realitatea.net