MONICA IACOB RIDZI a ajuns la PENITENCIARUL JILAVA

Fostul ministru al Tineretului si Sportului MONICA IACOB RIDZI, care a fost trimisa luni de urgenta de la Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, nu a ajuns nici pana acum, dupa mai bine de 24 ore, la unitatea medicala, cu toate ca starea sa de sanatate nu este deloc buna.

UPDATE 20.00: MONICA IACOB RUDZI a ajuns la Spitalul Penitenciarului Jilava in jurul orei 20.00. Ea a plecat luni de la Sectia Externa a Penitenciarului Gherla din Cluj-Napoca in jurul orei 16.00.

Tiberiu Iacob Ridzi, sotul fostului ministru al Tineretului si Sportului, este ingrijorat si spune ca o asemenea durata a transportului i-ar putea afecta grav starea de sanatate nevestei sale.

“Sotia mea sufera de o boala foarte rara, leucopenie cu neutropenie ideopatica, sunt doar cateva mii de persoane in lume cu aceasta boala si orice virus sau raceala banala ii poate fi fatala deoarece are sistemul imunitar foarte precar. Aici este marea problema. Intre 24 de ore si 48 de ore dureaza un astfel de transport de detinuti. In mod normal, se face cu persoane sanatoase. Nu stiu daca mai este cu cineva in masina. Starea sotiei mele reclama un transport cu ambulanta. Copiii mei stiu ca mama lor este in spital si va urma sa vina acasa dupa ce se face bine. Sotia mi-a solicitat sa merg in vizita la ea, dar a fost traumatizant pentru ei deoarece nu au putut sa o vada decat prin geam”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, intr-o interventie telefonica la Romania TV.  

Citeste si: Monica Ridzi, dusa de urgenta la spital

De asemenea, Tiberiu Iacob Ridzi a mai spus ca sotia sa nu incearca prin aceasta metoda sa scape de anularea pedepsei, insa, spune el, este speriat ca ea s-ar putea transforma intr-o “pedeapsa cu moartea”.

“As vrea sa mai fac o precizare. Sotia mea este investigata din 2005, nu este de acum aceasta boala a ei. S-au acumulat si altele pe parcurs. Aceasta boala de sange este o boala care ii poate pune oricand viata in pericol daca conditiile de viata nu sunt minimale. Ea a fost tratata la fel ca orice alti detinuti. Prima seara a fost dusa acolo, iar a doua a fost dusa direct in infirmerie. Lua anitbiotic de o buna bucata de vreme. A fost internata la Fundeni pentru o boala la rinichi. Numarul ei de leucocite este foarte, foarte mic. Se simtea din ce in ce mai rau si uzual era investigata saptamanal, lunar si o data la sase luni faceam niste investigatii mai complexe care nu se puteau face in tara. Toate aceste conditiile sunt agravante, frigul, stresul, sunt agravante pentru boala pe care o are. Nu are niciun moft sau ca nu vrea sa ispaseasca pedeapsa. Sper sa nu se transforme in pedeapsa cu moartea, este un caz aparte”, a explicat sotul fostului ministru.

“Starea de spirit este foarte proasta, plange tot timpul. Avem doi copiii mici, sunt foarte legati de sotie, eu am stat mai putin cu copiii. I-am dus si poze si fiul meu ii face mereu desene pentru ea, dar nu este voie sa duci acolo ce vrei tu. Duci un pachet de 10 kg la luna, sunt conditii foarte stricte”, a conchis Ridzi.

Citeste si: Monica Ridzi cere regim semideschis, motivand ca sufera de trombofilie

Monica Iacob Ridzi sufera de mai multe afectiuni grave, iar de cand se afla in puscarie, starea de sanatate s-a inrautatit. Transferul a fost cerut deoarece la Penitenciarul Gherla nu-i pot fi asigurate tratamentele necesare.

In data de 16 februarie, MONICA IACOB RIDZI a fost condamanta la cinci ani de inchisoare cu executare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Nationala a Tineretului.