Monica Macovei a afectat independenta procurorilor, a constatat Inspectia Judiciara

Monica Macovei

Monica Macovei a afectat independenta procurorilor, dupa ce a declarat ca Victor Ponta a facut presiuni pentru Lukoil. Astfel, Inspectia Judiciara (IJ) a constatat ca independenta procurorilor a fost afectata de declaratiile facute de Monica Macovei, conform carora premierul Victor Ponta, procurorul-sef al Romaniei si sotia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinaria Petrotel Ploiesti.

Inspectia Judiciara a au astabilit ca Monica Macovei a adus atingere independentei sistemului prin faptul ca a acreditat ideea ca procurorul general al Romaniei ar fi exercitat presiuni asupra procurorilor care instrumentau dosarul cunoscut sub numele de “Lukoil”.

Amintim ca Monica Macovei a declarat ca Victor Pont a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpusi sau alte bunuri pentru a ridica sechestrul Lukoil, adaugand ca poate fi judecat pentru obstructionarea justitiei.

Mondo News iti recomanda si: Monica Macovei vrea sa infiinteze un partid care sa functioneze mai mult online

“Trebuie sa se cerceteze ceea ce se scrie in presa ca Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpusi sau alte bunuri. Familia Nitu lucreaza impotriva justitiei, lucreaza cu politicul. Sotia sa a facut presiune pe procurori pentru a ridica sechestrul la Lukoil. Ea e sefa acelor procurori care lucreaza la caz. Ponta poate fi judecat pentru obstructionarea justitiei, pentru complicitate. El l-a ales pe Putin si este tradare nationala”, spunea Macovei.

Aceasta declaratie i-a determinat pe inspectorii judiciari sa intocmeasca acest raport.

Citeste si: MONICA MACOVEI: VICTOR PONTA ar trebui sa fie CERCETAT pentru OBSTRUCTIONAREA JUSTITIEI

In legatura cu acelasi dosar, Inspectia Judiciara a mai efectuat un raport, cu privire la afirmatiile premierului Victor Ponta, care spunea ca Guvernul nu intervine in justitie in cazul Petrotel-Lukoil, dar ca sustine salvarea locurilor de munca ale angajatilor si plata salariilor catre acestia, cerandu-i ministrului Justitiei sa transmita tuturor, in mod corect, acest mesaj.

“Imi doresc ca, ori de cate ori este vorba de locuri de munca, sa avem o pozitie foarte clara, de salvare a acestora. Vreau sa spun inca o data – si il rog pe ministrul Justitiei sa transmita corect ceea ce am spus – e foarte bine ca justitia sa isi faca datoria, ca cei care au pagubit statul sa plateasca si sa recuperam prejudiciile.

Ii felicit pe toti procurorii si judecatorii care ne ajuta sa ii pedepsim pe cei vinovati. In acelasi timp, trebuie sa avem grija – ca noi suntem Guvernul, nu e treaba procurorului sau a judecatorului – de…in cazul Lukoil sunt 3.500 de angajati. Ma bucur ca o sa isi primeasca salariile vineri si sa avem de fiecare data o gandire de a salva locurile de munca si interesele economice”, a spus Ponta, in cadrul sedintei de guvern din 6 octombrie.

Ponta a mai spus ca procurorul este suveran si independent in cercetarea cazului Lukoil, insa Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea prsoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati.