Monica Macovei a demisionat din PDL si va candida independent la prezidentiale

Monica Macovei si-a anuntat, marti, demisia din PDL, partid caruia i-a reprosat ca nu are un candidat propriu la alegerile din toamna. Macovei a precizat ca nu se va inscrie in alt partid politic si va candida ca independent la alegerile prezidentiale.

“Nu ma inscriu in niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru a ocupa functia de presedinte al Romaniei, sunt convinsa ca romanii merita un presedinte independent. E bine sa aiba oamenii presedintele lor si nu presedintele unor partide. Presedintele oamenilor le garanteaza drepturile, le garanteaza siguranta individuala, ca raman in democratie, ca atunci cand partidele au interese oculte si de a fura din banii nostri, va spune stop, asta nu se poate”, a declarat Monica Macovei.

Vezi aici reactia lui Vasile Blaga dupa anuntul Monicai Macovei privind demisia din PDL

“Eu sunt singura care a luptat impotriva coruptiei dintre toti candidatii si voi fi partenerul SUA. Este foarte important sa ramanem in NATO si numai eu pot garanta asta”, a adaugat aceasta.

“Va spun sigur ca nu am in spate o masinarie de partid si asta ma face diferita de toate celelalte partide. Votul fiecaruia dintre voi este sansa mea, asa ca fiti langa mine”, a adaugat Monica Macovei.

Intrebata despre numarul de semnaturi pentru candidatura sa, Macovei a spus: “Nu va pot sa o cifra, dar am incredere ca vom aduna numarul de semnaturi necesare”.