MONICA MACOVEI: Avem in fata un TSUNAMI DE CORUPTIE

Europarlamentarul MONICA MACOVEI a declarat, duminica, la evenimentul de lansare a noului partid – M10 – (M la puterea 10 – n.r.), ca in acest moment ne aflam in fata “unui tsunami de coruptie”, care trebuie distrus, astfel incat “anii furati” sa se intoarca la cetateni.

“Noi (…) avem in fata un val. O clasa politica de hoti, de minciuna, avem in fata un tsunami de coruptie, de hotie din banii nostri. Noi ne luptam cu valul, noi nu suntem pe val, noi suntem in fata valului (…) pe care vrem sa-l distrugem, tot pentru tine, ca banii furati sa se intoarca la tine”, a declarat Macovei, in discursul sau.

Ea a spus ca noul partid este singurul care merge pe “calea cea dreapta” si a sustinut ca aceasta formatiune nu are nimic de a a face cu actuala clasa politica.

Citeste si: MONICA MACOVEI: POLITICENII sunt responsabili de FURTUL banului public

“Astazi se naste partidul M la puterea 10. De «n» ori, nu numai de 10 ori, de «n» ori cuvantul «merit», cuvantul «modernizare», cuvantul «munca», cuvantul «moralitate», pentru ca nu se poate face politica fara moralitate. Asta inseamna, de fapt, «M»: inseamna modernizarea Romaniei, bunastarea Romaniei si a romanilor prin modernizare, inseamna merit, inseamna fiecare la locul lui pe meritul lui, inseamna munca, inseamna ca tu iti administrezi banii castigati cinstit, si nu statul, inseamna mediu, pentru ca omul nu este calaul naturii, ci este protectorul naturii, si inseamna multe alte lucruri minunate, care, iata, incep cu «m», de la «minune»”, a aratat Monica Macovei.

Europarlamentarul a adaugat ca partidul M10 se pronunta pentru prosperitate, modernizare, stat minimal. Potrivit MONICAI MACOVEI, stat minimal inseamna birocratie redusa, guvern si parlament reduse si o interventie cat mai mica in economie.

Citeste si: Monica Macovei isi lanseaza noul partid politic pe 1 Martie

“Stat minim, numai ce avem nevoie — aparare, ordine publica, siguranta cetateanului, justitie, politica externa. Foarte multe ministere trebuie sa dispara, foarte mult din aparatul bugetar trebuie sa dispara. (…) Trebuie sa ramanem numai cu acele functii esentiale ale statului. In rest, libertate. (…) Vreau o tara mare, o tara puternica, puternica economic, puternica pe plan international, o tara puternica energetic, o tara relevanta, o tara care sa conteze (…) de care sa se tina seama. Cand spui Romania, sa stai cu capul sus”, a declarat Macovei, potrivit Agerpres.

Sursa foto: facebook.com