Monica Macovei ii cere demisia lui Vosganian din Senat

monica macovei, situatie tensionata, declaratie de presa, europarlamentar, asociatia M10,

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut vineri, intr-o conferinta de presa organizata la Cluj Napoca, demisia senatorului Varujan Vosganian din Senat, pentru ca acesta sa poata fi anchetat. Macovei a afirmat ca plecarea acestuia din PNL nu este suficienta in conditiile in care a ramas detine imunitate parlamentara, transmit televiziunile de stiri, care citeaza agentiile de presa.

“Exista bariera Parlamentului, care cateodata se ridica, altadata ramane lasata. Sunt suparata pentru cazul Vosganian, ca iar s-a respins in Senat cererea de ridicare a imunitatii pentru cercetare. Este inadmisibil asa ceva, reactia PNL a fost tardiva si moale. Gorghiu i-a cerut sa-si dea demisia din partid, si presedintele Iohannis a avut o reactie tardiva, nu s-a intamplat nimic. Vosganian a ramas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator in continuare. Solutia corecta este sa isi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu inseamna nimic, si ii cer acest lucru. PNL sa faca o ancheta interna si sa ii dea afara din partid pe cei care au votat impotriva ridicarii imunitatii lui Varujan Vosganian”, a spus Macovei.

Te-ar putea interesa si: Monica Macovei isi lanseaza noul partid politic pe 1 Martie

Monica Macovei trage, totodata, un semnal de alarma in legatura cu decizia de saptamana viitoare in cazul lui Borbely Laszlo.

“Am auzit despre o intelegere secreta intre PNL si PSD pentru ca in plen sa se respinga ridicarea imunitatii pentru cercetarea lui Borbely. Poate prevenim acest lucru. Trebuie sa avem in vedere pe toti din UDMR care, probabil, au dubla cetatenie, si sunt cercetati, sa nu ne trezim ca Borbely nu va mai fi in tara cand i se ridica imunitatea. Exista mijloace legale, interdictia de parasire a tarii”, a afirmat Monica Macovei. 

Citeste si: Varujan Vosganian si-a anuntat demisia din PNL

Senatul a respins, in urma cu mai bine de doua saptamani, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi “impotriva”, 56 de voturi “pentru”, 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile. Ulterior, Vosganian a demisionat din PNL.