MONICA MACOVEI: CORINA CRETU nu cred ca are CAPACITATEA sa gestioneze portofoliul de dezvoltare regionala

Europarlamentarul PDL MONICA MACOVEI a apreciat luni la postul B1 TV ca CORINA CRETU nu are capacitatea de a gestiona portofoliul de dezvoltare regionala pentru care a fost nominalizata.

Macovei a spus ca cea mai importanta exercitare a unei functii de parlamentar, fie ca este si europarlamentar, este cea de a face legi, in timp ce CORINA CRETU nu a facut niciuna.

”Acest portofoliu de dezvoltare regionala este foarte important. Nu cred ca CORINA CRETU are insa capacitatea sa il gestioneze. De ce? Pentru ca nu se pricepe la treaba asta, este de profesie jurnalist din cate stiu. Nu stiu ce cunostinte a acumulat pe parcurs, iar in Parlamentul European, unde mi-a fost colega si inca imi este, din 2009 in 2014 a facut zero legi”, a declarat Macovei.

Citeste si: Corina Cretu, nominalizata pentru functia de comisar european

”Intrebati-o ce a facut. O fi vorbit, dar stii cum e, e altceva sa faci o lege decat sa vorbesti un minut la microfon. Cel mai important lucru pe care il face un Parlament sunt legile. Iar ea a facut zero legi. E mult mai simplu sa mergi sa ridici mana decat sa scrii o lege”, a mai spus aceasta.

Citeste si: Corina Cretu, confirmata de Juncker drept propunerea Romaniei pentru portofoliul de comisar european

CORINA CRETU a fost confirmata in functia de comisar de catre presedintele desemnat al Comisiei Europene, JEAN-CLAUDE JUNCKER, in detrimentul actualului comisar pentru Agricultura, DACIAN CIOLOS. Potrivit unor surse citate de Gandul, europarlamentarul PSD a fost confirmat pentru portofoliul Politicii Regionale.