MONICA MACOVEI: Decizia Curtii Constitutionale aduce haos in Justitie

MONICA MACOVEI critica decizia Curtii Constitutionale in cazul interceptarilor. Fostul ministru al Justitiei sustine ca hotararea magistratilor nu este clara in privinta retroactivitatii si poate duce la interpretari diferite in randul judecatorilor.

In schimb, MACOVEI a salutat ordonanta de urgenta data de guvern vineri seara, informeaza B1 TV.

”Interpretarea diferita a unei decizii a Curtii Constitutionale care nu e clara cu retroactivarea creaza un haos in justitie sau creaza interpretari diferite si solutiile vor fi diferite. Fiecare judecator va decide, or exact previzibilitatea justitiei este un exemplu de drept al omului pentru ca omul are dreptul la o justitie previzibila, nu la loterie. Depinde la ce judecator nimeresc”, a declarat aceasta.

MONICA MACOVEI a laudat in schimb ordonanta de urgenta data de guvern pe tema interceptarilor: ”Eu sunt pentru a duce acest suport tehnic la Parchete si a-l face procurorii. Pentru asta trebuie sa aiba politie judiciara și ma bucur ca doamna Pruna a obtinut asta. A obtinut 40 de lucratori de politie judiciara la DIICOT si inca 40 pe Ministerul Public care vor lucra sa acopere toata tara”.

Fostul ministru al Justitie sustine ca modul in care se va aplica ordonanta de urgenta tine de felul in care se face trecerea interceptarilor de la SRI la Ministerul Public, avand in vedere ca nu poate fi realizat totul intr-o perioada scurta de timp.

”Sunt pentru a avea aceste sisteme de interceptari, adica suportul tehnic de interceptare, de inregistrare ambientala sa fie la procurori. Singura problema este ca asta nu se poate face peste noapte si cu niste dispozitii care retroactiveaza si care ridica semne de intrebare cu privire la soarta dosarelor in curs”, a mai declarat MACOVEI.

 Sursa foto: agerpres