MONICA MACOVEI, despre SUSPENDAREA presedintelui: NU INSULTATI inteligenta romanilor

Candidatul independent la alegerile prezidentiale MONICA MACOVEI a declarant duminica despre SUSPENDAREA presedintelui ca aceasta este o “tema falsa” si le-a cerut celor care au initiat aceasta propunere sa nu INSULTE inteligenta romanilor.

”Tema SUSPENDARII este una falsa si in loc sa vorbim de agenda cetateanului vorbim de ceva ce nu exista practic. Presedintele isi termina mandatul in doua luni de zile. A lansa acum tema SUSPENDARII presedintelui INSULTA inteligenta romanilor. Daca presedintele tot pleaca, care este logica sa-l SUSPENZI acum? Nu ne INSULTATI inteligenta si ocupati-va de problemele reale ale tarii”, a spus Macovei.

Europarlamentarul sustine ca aceasta tema produce o criza politica care poate avea efecte grave pentru tara.

Citeste si: KOVACS PETER: Initiativa de SUSPENDARE a PRESEDINTELUI nu are absolut niciun sens

”Tema SUSPENDARII presedintelui produce o criza politica si asta este foarte grav si foarte important pentru Romania. Consecintele unei teme politice sunt urmatoarele, pe scurt. In timpul unei crize politice investitorii isi iau bagajele si pleaca, oamenii raman fara locuri de munca. Apoi, partenerii europeni ne sanctioneaza si ne pot sanctiona inclusiv cu taierea fondurilor si iarasi ramane fara locuri de munca si fara dezvoltare. Apoi este iresponsabil sa produci o criza politica atunci cand ai un razboi la granita de est a Romaniei, cand Federatia Rusa ataca si cand sunt si declaratii ale presedintelui Ucrainei care se refera la amenintarea impotriva Romaniei”, a cotinuat aceasta.

”Toate aceste elemente nu sunt pe agenda cetateanului si pun in pericol siguranta si dezvoltarea Romaniei. Astfel ne arata cat de iresponsabili sunt acesti politicieni romani”, a conchis Macovei.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Eu am INGENUNCHEAT sistemul

De asemenea, Macovei s-a referit si la proiectul privit autonomia anuntat de UDMR. “Proiectul legat de autonomia Ținutului Secuiesc lansat de UDMR va pune bariere intre cetateni. La granita de est a Romaniei, Federatia Rusa a pornit un conflict armat si cu un astfel de proiect ataci siguranta Romaniei. Stam pe un butoi de pulbere. Nu aprindeti chibritul”, a declarant Macovei.